Resmen Onaylandı: Ünlü Şirket, Bu Kripto Paralardan Alacak!

Hong Kong merkezli yatırım holding şirketi Boyaa Interactive, yönetim kurulunun kripto para satın almak için 5 milyon dolarlık bir bütçeyi onayladığını bildirdi.

Boyaa Interactive, bu kripto paraları satın almaya hazırlanıyor

Hong Kong merkezli şirket, bugün yönetim kurulunun 5 milyon dolarlık kripto yatırımını onayladığını bildirdi. Ayrıntılara göre, “önümüzdeki yıl” lisanslı borsalar üzerinden “Bitcoin ve Ethereum” satın almayı planlıyor.

Boyaa bir mektupta, “Kripto yatırımı, yönetimin Web3 alanındaki gelecekteki iş düzeninin değerlendirilmesine yöneliktir. Yönetim, kripto para (esas olarak BTC ve ETH) yatırımının şirketin ve bir bütün olarak hissedarlarının çıkarına olduğu görüşündedir” diye yazdı.

2004 yılında kurulan Boyaa Interactive, Hong Kong merkezli bir yatırım holding şirketidir. Çin’de çevrimiçi satranç, kart ve bulmaca oyunlarının önde gelen geliştiricisi ve operatörü olarak öne çıkıyor.

Sektör devleri Blockchain teknolojinin olanaklarını değerlendiriyor

Boyaa Interactive, yatırım odaklı bir kripto para tercihi yaparken, bu hafta Binance, Amazon ve Coinbase gibi dev markalardan önemli yatırım haberleri ortaya çıktı. İlk olarak, Binance, Temmuz ayında hack kurbanı olan Curve Finance için 5 milyon dolarlık yatırım müjdeledi. Ardından Coinbase, Rocket Pool ekibinden yüklü miktarda RPL satın alacağını duyurdu. Bu yatırımlar borsaların sektöre yönelik stratejik hamlelerini temsil ediyor.

Bir diğer gelişmede, Fantom (FTM), yeni bir Blockchain oyun atölyesi için Amazon Web Services (AWS) ile işbirliği başlattı.

Paypal’da kripto para piyasasına giriş yaptı

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Paypal, bu ay kısa vadeli tahviller tarafından desteklenen bir stablecoin olan olan PayPal USD’yi (PYUSD) tanıttı. Bu hamle, hem alkış hem de eleştiri ile karşılanıyor. İlkine uyum sağlayanlar için PYUSD’nin gelişimi, ekosistem için daha fazla benimsenme anlamına geliyor.

Bloomberg analisti Jamie Coutts, olayın potansiyel sonuçlarının henüz piyasadaki varlıkların, özellikle de Ethereum’un mevcut fiyatlarına yansımadığına inananlardan biriydi. Coutts’a göre, PayPal’ın Ethereum’un bir milyon aktif adresine karşı 435 milyon kullanıcısı, Blockchain’in hala sağlam bir büyüme potansiyeline sahip olduğu anlamına geliyor. Bu da ETH’nin değerini olumlu yönde etkiliyor.

Bu arada, yalnızca birkaç gün önce piyasaya sürülen PYUSD, düzenleyici incelemeyle karşılaştı. SEC’in eski internet uygulama şefi John Reed Stark’a göre, Fed PayPal’ın stablecoin’i ile işlem yapma konusunda bir uyarı yayınlamıştı.

Uyarıda Fed, ödeme devinin stablecoin’in güvenli ve sağlam bir şekilde olduğunu kanıtlaması gerektiğini kaydetti. Düzenleyici, bu zemini desteklemek için 27 Ocak tarihli basın açıklamasına da atıfta bulundu. SEC’in açıklamasından uyarlanan Stark’ın tweet’i şöyle:

Bu son Fed denetim mektubu, ABD Merkez Bankası sisteminin üyesi olan devlet bankalarının, ödemeleri kolaylaştırmak için kullanılan dolar jetonlarını çıkarmadan, tutmadan veya bunlarla işlem yapmadan önce, tam olarak bu türdeki stablecoin’ler gibi, Fed’den yazılı bir denetim itirazı almamasını zorunlu kılıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Resmen Onaylandı: Ünlü Şirket, Bu Kripto Paralardan Alacak!


source site-1