Popüler Altcoin Önemli Yatırımcı Çıkışı Yaşıyor! Peki Neden?

Tether (USDT), piyasa değeri ve borsa hacmine göre lider stablecoin konumunda. Ethereum, BNB Chain, Cardano, Solana, Tron ve daha fazla Blockchain’de yerleşik. Yatırımcılar yüz milyonlarca USDT’den kitlesel olarak çıkıyor. Bu gelişme popüler altcoin için ne anlama geliyor?

Yatırımcılar, popüler altcoin projesinden çıkıyor!

Ünlü kripto haber muhabiri Colin Wu, 8 Ağustos’ta, son 24 saat içinde 335 milyon doların üzerinde para çekildiğini kaydetti. Wu, bu süreçte yatırımcıların USDT pozisyonlarından çekildiklerini belirtti. Tether Holdings Inc. ve Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino, daha önce USDT itfalarında 325 milyon doların üzerinde bir rakam bildirdi. Ardoino, “USDT’yi kullandığınızda, itibari doları geri almak istediğiniz anlamına gelir.” açıklamasını yaptı.

CoinMarketCap’in 8 Ağustos verilerine göre, yukarıdaki rakamlar Tether’in stablecoin piyasa değerindeki agresif düşüşle görülebiliyor. Altcoin projesi, tek bir hamlede piyasa değerinde yaklaşık 0,33 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı. Bu hareketinde piyasa değeri, 83,81 milyar dolardan 83,48 milyar dolara geriledi.

Tether USD (USDT) piyasa değeri. Kaynak: CoinMarketCap

Çıkışlar, altcoin projesi için ne anlama geliyor?

Diğer kripto paralardan farklı olarak dolar stablecoin’ler, ABD dolarına 1:1 oranında sabitlenir. Bu doğrultuda geliştiricileri, USD cinsinden sabit bir fiyata sahip olacak şekilde tasarlar. Bu nedenle, piyasa değeri endeksleri genellikle dolaşımdaki coin miktarını yansıtır. Piyasa değeri arttığında, bu genellikle daha fazla USDT’nin dolaşıma girdiği anlamına gelir. Ayrıca, yatırımcıların itibari dolarlarını USDT ile değiştirdiğini gösterir. Altcoin için bunun tersi de doğrudur. Zira, piyasa değeri düşüşleri genellikle yatırımcıların USDT’lerini geleneksel bankacılık sisteminde USD karşılığında yaktıkları anlamına gelir.

Mevcut olay, büyük bir rakibin piyasaya yeni bir stablecoin sürmesinin ortasında gerçekleşiyor. PayPal, kripto firması Paxos Trust Company tarafından Ethereum (ETH) Blockchain’de çıkarılan ve tamamen USD mevduatları, kısa vadeli Hazine tahvilleri ve benzer nakit eşdeğerleri ile desteklenen ERC-20 ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin olan PayPal USD’nin (PYUSD) 7 Ağustos’ta piyasaya sürüleceğini duyurdu.

Altcoin

CTO Paolo Ardoino önemli açıklamalar yaptı

Tether Holdings CTO’su Paolo Ardoino, aynı paylaşımında, kullanıcıların Tether Holdings Inc. bünyesinde paralarını kullanma yeteneklerine ilişkin bazı ‘korku, belirsizlik, şüphe’ (FUD) olduğunu da söyledi. CTO ayrıca, Tether’in müşteri kabul sürecinin her zamanki gibi gerçekleştiğini kaydetti. Ancak, yatırımcıların Müşterinizi Tanıyın (KYC) tanımlama süreci ve “fon kaynağı gibi temel bilgiler” gibi birkaç koşulu yerine getirmesini gerektirdiğini belirtti. Bu bağlamda Ardoino, altcoin projesi hakkında şu açıklamayı yaptı:

Tether, güçlü bir bankacılık ortakları ağına dayanıyor. Bu yüzden, bir müşteriyi kabul etmeden önce uygun bir KYC/AML’ye sahip olmak önemli. Bunu yapmamak tüm Tether kullanıcılarını riske atar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2