Mr. Beast Youtube’dan nasıl 500 milyon dolar kazandı? 

Son günlerde Youtube’da sürekli videoları karşımıza çıkan bir isim Mr. Beast. Geniş bir hayran kitlesine sahip olan Youtuber, video platformu Youtube’da en çok kullanıcıya sahip hesap konumunda. Her videosu milyonlarca kez izlenen Beast, yüzbinlerce dolar dağıttığı içerikleri ile biliniyor. Forbes tarafınan 500 milyon dolar serveti olduğu bildirilen youtuber, evine giren hırsız sayesinde oldukça yüklü bir Bitcoin hesabının da olduğu ortaya çıkmıştı. Kendi hamburgerlerini üreten şirket ile davası ile gündeme gelen 25 yaşındaki Mr. Beast nasıl bu kadar büyük bir servetin sahibi oldu?

Mr. Beast’ın zengin olma hikayesi

Asıl adı Jimmy Donaldson olan Amerikalı içerik üreticisi, 1998 yılında doğdu. 13 yaşında ise kendini milyoner yapacak Youtube’a ilk içeriğini yükledi. Zamanını Youtube algoritmasının nasıl çalıştığını çözmeye harcayan Mr. Beast, bu yüzden üniversiteyi bile bıraktı. Call of Duty ve Minecraft gibi oyunların videoları ile Youtube serüvenine başlayan Mr. Beast, 2016’da 30 bin aboneye ulaştı.

Mr. Beast’in spor otomobil hediye ettiği yarışma videoları oldukça ilgi gördü.

2017’de 44 saat süren 100 bine kadar saydığı bir video yükledi. Bu video ile viral oldu. Daha sonra 24 saat boyunca stres çarkı döndürmek ve “It’s Everyday Bro” müzik videosunu 10 saat boyunca izlemek gibi videolarla ünü arttı. 2017’de abone sayısı 1 milyonu buldu. 

Ardından para dağıttı hayır işleme videoları ve binlerce dolar ödül verdiği yarışmaları ile izleyici sayısını gün geçtikçe yükseltti. Elini en son arabadan çekene spor otomobil hediye etmek, çeşitli oyunları kazanan yarışmacılara 250 bin dolar vermek gibi yarışma videoları büyük ilgi görüyor. Örneğin Mr. Beast’in Güney Kore yapımı dizi Squid Game’den uyarladığı video 400 milyondan fazla kişi tarafından izlenildi. 2022’de Forbes Mr. Beast’in en çok kazanan içerik üreticisi olduğunu açıkladı. Birçok kanalı yöneten Mr. Beast eylül 2023 itibari ile Youtube’da 181 milyon aboneye sahip. 

Videoları Türkçe dublajlı

Youtube’da en çok içerik üreten kişilerden biri olan Mr. Beast’in videolarının her dilde dublajı yapılıyor. Hatta Japonca seslendirmesini ünlü çizgi film karakteri Naruto’yu seslendiren Junko Takeuchi yapıyor. Türkçe dublaj ise ses sanatçısı Sait Çataldaş tarafından seslendirilmekte.

Mr. Beast Burger birçok ülkede hizmet veriyor

Mr. Beast kazandığı parayı yatırımlarla da büyütüyor. Youtuber, 2020 yılında Mr. Beast Burger isimli bir hamburger zinciri açtı. Üstelik bu zincirin Kuzey Amerika, Avrupa kıtalarıyla Avustralya’da çok sayıda şubesi bulunmakta. Ancak geçtiğimiz günlerde Mr. Beast, markayı işleten firma Virtual Dining Concepts’e hamburgerlerin kalitesinin kötü olduğu gerekçesi ile dava açtı. VDC ise Mr. Beast’e karşı dava ile karşılık verdi. Mr. Beast’in bir de Feastable adında glutensiz ürünler üreten bir çikolata markası bulunuyor. 

Mr. Beast Burger’in birçok ülkede şubesi bulunuyor.

Bitcoin yatırımları ve NFT’ler

Mr. Beast’in yatırımları bununla da sınırlı kalmadı. Kripto dünyasına ilgi duyan youtuberin evinde yaşanan bir hırsızlık olayı sayesinde 2 milyon dolarlık Bitcoin’i olduğu ortaya çıkmıştı. Mr. Beast bir röportajında diz üstü bilgisayarının hemen yanındaki notta Bitcoinlerinin bulunduğu cüzdanın bilgilerinin yazdığını ancak hırsızların bu notu farketmediğini söyledi. Bitcoin’den başka ünlü içerik üreticisi NFT’lere de yatırım yapıyor. Örneğin youtuber daha önce bir röportajında 8 adet CryptoPunk NFT satın aldığını ve bunların satışından 20-30 kat yatırım geliri elde ettiğini açıklamıştı. 

Bunun yanında Mr. Beast, 2021’de kripto para birimi Refinable’a yatırım yaptı. Ancak bu dijital paranın hızlı bir şekilde çökmesi hayranlarının tepkisine yol açtı. Ayrıca bir dönem kripto borsası Coinbase ile ortak proje de yürütmüştü. 

Kaynaklar: Business Insider, Finbold, 5mid

source site-1