Mastercard ve Visa’nın Binance’ten Uzaklaşması Önemli Bir Olay Mı? Uzmanlar Değerlendirdi

Bilindiği üzere kısa bir süre önce Mastercard ve Visa, kripto para borsası Binance ile ortak gerçekleştirdikleri kredi kartı uygulamalarını sonlandırmıştı.

Visa, Avrupa’da Binance ile yeni ortak markalı kartlar çıkarmayı durdururken, Mastercard Arjantin, Brezilya, Kolombiya ve Bahreyn’de Binance ile pilot programlarını sonlandırdığını doğruladı.

Bir kripto ticaret platformu olan CoinRoutes’un CEO’su ve kurucu ortağı Dave Weisberger, Binance’in karşı karşıya olduğu yasal sorunlar göz önüne alındığında Visa ve Mastercard’ın kararının şaşırtıcı olmadığını söyledi. “Ödeme işlemcilerinin kendilerini bundan uzaklaştırmak istemeleri şaşırtıcı değil” dedi.

Weisberger, ödeme devlerinin bu hamlesine rağmen, Binance’in hala dünyanın en likit ve popüler kripto borsası olmaya devam ettiği için pazar payını kaybetmesinin pek olası olmadığını söyledi. “Bunun likidite açısından hala lider bir borsa olan Binance üzerindeki etkisini değerlendirmek zor” dedi. “Bu durum değişene kadar insanlar burada işlem yapmaya devam edecek” diye ekledi.

CFTC tarafından düzenlenen bir dijital varlık yönetim platformu olan Hashnote’un CEO’su Leo Mizuhara da Visa ve Mastercard ile Binance arasındaki ortaklığın sona ermesinin, Binance’in yasal sorunları göz önüne alındığında beklenen bir şey olduğu için, bir bütün olarak kripto endüstrisi için büyük bir mesele olmadığını söyledi:

“CFTC ve ABD Adalet Bakanlığı ile yaşadığı sorunlar nedeniyle Binance’ten uzaklaşan kişi ve kuruluşlar zaten beklenen bir şey olduğu için, bu gelişme sektör üzerindeki etkisi açısından muhtemelen o kadar da büyük bir mesele değil.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4