Mantle (MNT), Hazinesinin Yönetimi Kökünden Değiştirecek Değişlikleri Kabul Etti

Ethereum’u ölçeklendirmeye yönelik bir katman 2 ağı olan Mantle, 4 milyar doların üzerindeki devasa hazinesini denetlemek üzere yeni bir yönetim organının oluşturulduğunu duyurdu.

Topluluk oylamasıyla onaylanan Mantle Ekonomi Komitesi, esas olarak MNT tokenleri ve bazı stablecoinlerden oluşan hazinedeki fonların yönetiminden ve tahsisinden sorumlu olacak.

Bu hamle, Mantle’ın ekosistemini büyütme ve ağlarında çok daha yüksek toplam değer kilitli (TVL) olan Arbitrum ve Optimism gibi diğer katman 2 çözümleriyle rekabet etme arayışıyla geldi. Mantle, Ethereum’dan daha hızlı ve daha ucuz işlemlerin yanı sıra diğer blok zincirleriyle birlikte çalışabilirlik sunduğunu iddia ediyor.

Ekonomi komitesinin oluşturulmasına ek olarak, oylama ayrıca kullanıcıların ETH’lerini stake etmelerine ve karşılığında mntETH tokenleri almalarına olanak tanıyan bir likit stake etme protokolü olan Mantle LSD’nin başlatılmasına da izin verdi.

Bu tokenler, Mantle ağındaki merkeziyetsiz borsalar (DEX’ler) ve borç verme platformları gibi çeşitli hizmet ve uygulamalara erişmek için kullanılabilecek.

Mantle ayrıca, hazinesinden 40.000 ETH’yi Lido’nun likit stake tokeni olan stETH’e tahsis etmek için önde gelen bir likit stake sağlayıcısı olan Lido ile ortaklık kurdu. Bu amaçla Mantle hazinesi için stake ödüllerinin de kazanılması bekleniyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4