Kurumlar TOASO İçin Rotayı Yeniden Çizdi: Hedef Fiyatlar Neler?

Düşük faiz düşük enflasyon söylemleri ile uygulanan “Türk Ekonomi Modeli” Hafize Gaye Erkan ve Mehmet Şimşek atamaları ile sonlandırılmışa benziyor. Yatırımcıların gözü kulağı ise yeni ekonomi yönetiminin alacağı kararlarda. Özellikle otomotiv sektörü, düşük faiz modelinin uygulandığı dönemlerde yüksek rehavet görmüş, bu dönemde ikinci el araç fiyatları sıfır araç fiyatlarının üzerine çıkarak gözleri Tofaş (TOASO) gibi dev Türk otomobil üreticilerine çevrilmesine yol açmıştı.

Hem ikinci el hemde sıfır araçların Türkiye’de bir yatırım aracı olarak görülmeye başlanması, fiyatların hızla yükselmesine sebep olurken otomotiv üretimindeki zaman zaman görülen tedarik zinciri kısıtları fiyatlarda yukarı yönlü ivmeyi artırmıştır. Bütün bu gelişmelerin ışığında 2023 yılına dair 2. çeyrek bilançosunu açıklayan Tofaş (TOASO) beklentilerin üstünde sergilediği çeyreklik performans ile hem yatırımcıları hem de kurum ve analistleri etkilemeyi başarmışa benziyor.

Tofaş’ın bilanço açıklamasının ardından hisseye dair görüşlerini tekrardan gözden geçiren kurumlar, dev otomobil üreticisi için fiyatlarını yukarı yönlü revize ettiler.

Vakıf Yatırım TOASO hissesine dair önceki hedef fiyatı olan 275 TL’yi 368,91 TL’ye revize ederken yatırımcılara ‘Al’ önerisinde bulundu. İş Yatırım hisse değerleme raporunda otomobil üreticisine dair hedef fiyatını 358,90 TL olarak belirtirken AK Yatırım ise 400 TL’den hedef belirleyerek yatırımcılara ‘Endeks Üstü Getiri’ sunulduğunu ifade etti.

Hedef fiyatlarını paylaşan kurumlarda konsensus görüş ‘Al’ yönünde olurken, Kriptokoin okuyucuları için incelediğimiz 8 aracı kuruma ait TOASO raporlarında ortalama hedef fiyat ise 362,29 oldu. Bu güncel fiyatı 266-270 TL aralığında bulunan Tofaş için yaklaşık yüzde 35’lik bir getiri ihtimalinin olduğunu gösteriyor.

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

source site-3