KIA, yeni elektrikli SUV modelini tanıttı!

Son yıllarda SUV modellere olan ilgi elektrikli araçlarda da etkisini göstermeye başladı. Çoğu üretici elektrikli araçlarında SUV modellere ağırlık veriyor. Bu markalardan bir tanesi de hiç kuşkusuz KIA, Güney Koreli otomobil üreticisi yeni EV5 ile elektrikli SUV modellere bir yenisini daha ekledi.

KIA EV5, Çin’de kendisini gösterdi

KIA, yeni elektrikli SUV modeli EV5’i Çin’deki Chengdu Otomobil Fuarı’nda tanıttı. EV9’dan sonra markanın ikinci SUV modeli olan EV5, kompakt boyutları ile daha genç kullanıcıları ve küçük aileleri gözüne kestirmiş durumda.

Aracın ilk görsellerini paylaşan KIA, detaylar konusunda ise oldukça cimri davranıyor. Yeni kompakt SUV model hakkında detaylara ancak markanın kasım ayında düzenleyeceği EV Day etkinliğinde ile bilirkte ulaşabileceğiz.

Stellantis sayesinde ömrü dolan elektrikli otomobiller artık ölmeyecek

Stellantis sayesinde ömrü dolan elektrikli otomobiller artık ölmeyecek

Stellantis, elektrikli otomobil üretiminden kaynaklanan çevre kirliliğini önlemek ve sürdürülebilirliği desteklemek için önemli bir adım attı.

Yeni modeli tasarım olarak incelediğimizde, EV5’in ağabeyi EV9’un izinden gittiğini görüyoruz. Adeta EV9’un küçültülmüş bir versiyonu olarak karşımıza çıkan yeni elektrikli SUV mode, köşeli hatları ve ince LED aydınlatma grubu ile oldukça yenilikçi bir tasarıma sahip.

Yeni modelin iç mekanında ise oldukça minimalist bir yapı bizleri karşılıyor. Çift ekranlı düzenin hakim olduğu SUV modelde oldukça az tuşa yer verildiğini söylemek mümkün. Çoğu kontrolün direksiyon üzerinden ve dokunmatik bilgi-eğlence ekranından sağlandığı araçta 64 farklı renge sahip ambiyans aydınlatması da bir diğer öne çıkan özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Aracın boyutları ise henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) belgelerinde kendisini göstermiş durumda. Buna göre yeni elektrikli SUV model, 4 bin 615 mm uzunluğa, 1.875 mm genişliğe ve 1.715 mm yüksekliğe sahip. EV5 ayrıca kompakt boyutlarına rağmen sahip olduğu 2 bin 748 mm’lik dingil mesafesi ile geniş bir iç mekan vadediyor.

KIA, yeni kompakt SUV modeli EV5’i 2023 yılının sonlarında Çin pazarında satışa sunacak. 2024 yılında ise aracın diğer pazarlarda sunulması bekleniyor. Peki siz yeni KIA EV5 hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

source site-28