Japonya’da Büyük Şirketlerden Hükümete Kripto Para Talebi!

Kripto para endüstrisinde yer alan şirketler ve kuruluşlardan oluşan bir grup olan Japonya Blockchain Birliği (JBA), Japonya’daki Web3 sektörünün büyümesini engellediğini iddia ettikleri kripto varlıklara yönelik vergilendirme sisteminin revize edilmesi için hükümete bir talepte bulundu.

JBA’nın 28 Temmuz’da sunduğu talep üç ana noktayı içeriyor:

  • Üçüncü taraflarca ihraç edilen kripto paralar üzerinden yılsonu gerçekleşmemiş kazanç vergilendirmesinin kaldırılması.
  • Kişisel işlemlerin vergilendirilme yönteminin %20’lik sabit vergi oranına dönüştürülmesi.
  • Kripto varlıkları her el değiştirdiğinde kâr üzerinden alınan gelir vergisinin kaldırılması.

JBA, bu değişikliklerin vatandaşların ve işletmelerin yakın gelecekte hızla büyümesi beklenen Web3 ekonomisine katılmaları için daha elverişli bir ortam yaşatacağını savunuyor. JBA ayrıca bu değişikliklerle vergi gelirlerinin artacağını ve Japonya’nın gelişmiş bir Web3 ülkesi olarak itibarının yükseleceğini iddia ediyor.

JBA’ya göre, mevcut vergi sistemi kripto varlık sahipleri ve trader’lar, özellikle de DeFi (merkeziyetsiz finans) ve NFT ( non-fungible token) platformları gibi üçüncü taraflarca çıkarılan tokenleri elinde bulunduranlar üzerinde ağır bir yük oluşturuyor.

Bu tokenler yılsonu gerçekleşmemiş kazanç vergisine tabiler, bu da sahiplerinin tokenlerini satmasalar bile değer artışı üzerinden vergi ödemeleri gerektiği anlamına geliyor.

JBA, bunun yerli şirketleri Web3 sektörüne girmekten caydırdığını, çünkü vergi ödemek için tokenlerini satmak zorunda olduklarını, bunun da tokenlerin fiyatını düşürebileceğini ve token tabanlı ekonominin gelişimini engelleyebileceğini söylüyor.

JBA ayrıca mevcut vergi sisteminin, gelir düzeylerine ve işlem türüne bağlı olarak farklı oranlarda gelir vergisi ödemek zorunda olan bireysel kripto varlık traderları için adaletsiz ve karmaşık olduğunu ifade etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4