İki Hakim İki Farklı Karar! Ripple ve Coinbase Davaları Tehlikede Mi?

Kripto piyasasında SEC-XRP davasında uzun süredir beklenen karar 13 Temmuz’da gelmişti.

Mahkeme hakimi XRP’nin satışında ayrım yaparak borsalarda satışının menkul kıymet niteliğinde olmadığını ve menkul kıymet yasasını ihlal etmediğini belirtti. Bunun yanında XRP’nin kurumsal satışının menkul kıymet niteliğinde olduğu belirtildi.

Ancak New York Güney Bölgesi’nden ABD Bölge Yargıcı Jed Rakoff verdiği bir kararda ise XRP kararını veren hakimin kararını eleştirdi ve yanlış olduğunu yazdı.

ABD hakimlerinin verdiği kararları değerlendiren yatırım bankası Berenberg, yargıç Jed Rakoff’un XRP kararını kesin bir şekilde reddettiğini yazdı.

Coindesk’in haberine göre, Mark Palmer liderliğindeki analistler yargıç Rakoff’un XRP açıklamalarının Coinbase’in savunmasını karmaşık hale getirdiğini belirterek şunları yazdı:

“New York Güney Bölgesi’nden ABD Bölge Yargıcı Jed Rakoff kararında, XRP kararını veren yargıç Torres’in kripto borsalarında kurumsal satışlar ile perakende yatırımcılara satışlar arasındaki ayrımını reddetti.

Yargıç Jed Rakoff, bu ayrımı bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kullanılan Howey testinin yanlış yorumlanması olarak nitelendirdi.

Bu noktada yargıç Rakoff’un XRP kararı Coinbase’in davasında yargıç Torres’in XRP kararını SEC’e karşı kullanmasını karmaşık hale getiriyor. Zira yargıç Rokoff kararında Howey testinin alıcılar arasında hiçbir ayrım yapmadığını savunuyor.”

Berenberg, son olarak Coinbase hissesinin yakın vadede yatırım yapılamaz olduğu görüşünü yineleyerek Coinbase hisseleri için 39 dolar fiyat hedefini korudu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4