İddia: Binance, Silvergate İflasının Ardından Bu Altcoinleri Aldı!

İşlem hacmine göre en büyük kripto para borsası Binance, son rezerv kanıt raporunu geçtiğimiz günlerde paylaştı. Rapora göre borsanın elindeki Bitcoin ve altcoin miktarları müşteri yükümlülüğünden yüksek kalmaya devam ederken periyotlar arasındaki rezerv değişimi yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu.

Söz konusu iddialardan önce Binance borsasının son rezerv raporuna göz atalım:

Dünya’nın en büyük kripto borsası, paylaştığı veriler ışığında gerekenden daha fazla varlığa sahip olduğunu ortaya koydu. Binance’in varlık/yükümlülük oranı neredeyse bütün altcoin birimlerinde 1’in altında seyretmiyor.

USDC Satıp Bu Coinleri Aldılar!

Binance çevresindeki tartışmaların ana kaynağı ise günümüzden çok bahar aylarında yaşanan gelişmeler üstüne oldu. Kripto bağlantılı Silvergate bankası geçtiğimiz Mart ayında iflas etti. USDC stablecoin ihraççısı Circle’ın bankada büyük mevduatının bulunması, kripto tarafında paniğe neden oldu.

Sosyal medyada tanınan on-chain analist Aleksandar Djakovic, rezerv değişikliklerinden yola çıkarak borsanın USDC satışı yaptığını iddia etti. Djakovic’e göre riskten kaçan Binance, CircleUSD rezervini Mart-Nisan aylarında 3,4 milyar dolardan 23,9 milyon dolara düşürdü. Borsa, buradan gelen gelir ile ise 100 bin adet Bitcoin (BTC) ve 550.000 adet Ethereum (ETH) satın aldı.

Zincir üstü analistin iddiaları yankı uyandırırken borsa yönetiminden henüz yanıt gelmedi.

source site-2