Goldman Sachs Raporuna Göre Bu Altcoin Projeleri Yatırım Alabilir!

ABD ve Dünya’nın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs, yakın tarihte paylaştığı rapor ile dikkatleri üzerine çekti. Dev yatırım bankası, Salı günü paylaştığı raporunda artan yapay zeka (AI) yatırımlarına değindi. Analistlere göre AI yatırımları, Amerikan ekonomisinde büyümenin hızlanmasına yol açabilir.

Goldman Sachs uzmanları Devesh Kodnani ve Joseph Briggs, hazırladıkları yapay zeka raporunda şu ifadelere yer verdi:

  • Yapay zeka teknolojisi muazzam bir ekonomik potansiyele sahip. Bu teknoloji sayesinde küresel işgücü verimi yılda %1’den fazla artabilir.
  • AI alanından fayda sağlamak isteyen şirketlerin fiziksel, dijital ve insan sermayesi konusunda ön yatırım yapması gerekiyor.
  • Uzun vadeli yatırımlar, ABD GSYİH verisinin %4’üne kadar ulaşma ihtimaline sahip.
  • Küresel yapay zeka yatırımlarının 2025 yılında 200 milyar dolara çıkması muhtemel.
  • Söz konusu teknoloji, 2030 yılında ABD ekonomisi üzerinde büyük etkiye sahip olacak.

Dev yatırım bankasının açıkladığı rapor, kripto yatırımcılarının gözünü ilgili altcoin projelerine çevirdi. Goldman Sachs uzmanlarının beklentisi gerçeğe dönüştüğü takdirde, yapay zeka tabanlı altcoin projeleri bu yatırımlardan büyük pay sahibi olabilir.

Hangi Altcoin Projeleri Yapay Zeka (AI) ile İlişkili?

Kripto takipçisi CoinGecko’nun listesine göre söz konusu alan ile iligli bir çok altcoin bulunuyor. Piyasa değeri en büyük AI teknolojisi ilişkili altcoin sıralaması ise şu şekilde:

  • 68. Render (RNDR)
  • 130. SingularityNET (AGIX)
  • 154. Fetch.AI (FET)
  • 196. Ocean Protocol (OCEAN)
  • 219. Akash Network (AKT)

Bu altcoin birimlerinin genel sıralamasına göz attığımızda hiç birinin ilk 50 içinde olmaması dikkat çekiyor. Goldman Sachs uzmanlarının tahmin ettiği yatırımlar kripto para piyasasında bir ralli eşliğinde gerçekleştiği takdirde bu altcoinler büyük yükselişlere sahne olabilir.

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

source site-3