Goldman Sachs FED Tahminlerini Açıkladı! Eylülde Faiz Artışı Var Mı? Faiz İndirimleri Ne Zaman Başlayacak?

FED’in enflasyonla olan savaşı devam ederken ABD’de yavaşlayan enflasyon sonrası FED’in faiz oranlarında indirim yapması bekleniyor.

Ancak FED, son kararında faizi 25 baz puan artırdı.

Bu noktada FED’in faiz indirimine gideceği tarihle ilgili pek çok değerlendirme yapılırken son tahmin Goldman Sachs analistlerinden geldi.

Goldman Sachs analistleri FED’in önümüzdeki Eylül ayında faiz artırımlarını durdurmasını beklediklerini söyledi.

Jan Hatzius ve David Mericle liderliğindeki Goldman Sachs analistleri Pazar günü yayınladıkları bir notta FED’in faiz oranlarını Haziran 2024’ten itibaren düşürmeye başlamasını ve ayrıca bundan sonra üç ayda bir faiz indirimi beklediklerini ifade etti.

FED’in gelecek ay faiz artışı yapmayacağını düşünen analistler, FED’in Kasım toplantısında çekirdek enflasyondaki eğilimi izleyeceğini ve buna göre bir karar vereceğini belirtti.

“Normalleşme, faiz indirimi için özellikle acil bir motivasyon değil ve bu nedenle FED faiz indirimi yerine faizin sabit kalması yönünde karar verebilir.

Bu noktada üç aylık dönemlerde 25 baz puanlık indirimler bekliyoruz ancak FED’in faiz indirimi hızı konusunda emin değiliz.”

Analistler son olarak faiz oranının % 3 ya da %3,25’te sabitlenmesini beklediğini belirtti.

Goldman Sachs analistlerinin beklediği gibi FED’in Eylül ayında faiz artışını pas geçmesi  hisse senedi piyasası, kripto para piyasası ve Bitcoin için genel olarak olumlu olacaktır.

Ancak bu noktada BTC ve riskli varlıkların yönü için FED’in faiz karar metnindeki ifadeler belirleyici olmaya devam edecektir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4