FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried Yeni Suçlamayla Karşı Karşıya!

Ev hapsinde yargılanan FTX kurucusu Sam Bankman-Fried, geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tanıkları etkilemeye çalıştığı için hapse giren Bankman-Fried, basına yansıyan bilgilere göre ciddi bir suçlamayla daha karşı karşıya.

Ortaya çıkan yeni iddianameye göre Bankman-Fried, müşteri fonlarını kullanarak 2022 ara seçimleri öncesinde siyasi kampanyalara milyonlarca dolar bağış yaptı. Savcılar, FTX kurucusunun seçimlerde siyasete yaklaşık 100 milyon $ kaynak aktardığını iddia etti. Eski kripto para milyarderi toplamda 7 farklı suçlamaya karşı karşıya kaldı.

Federal savcıların sunduğu iddianameye göre SBF, FTX yan kuruluşu Alameda’yı kullanarak bağışları gizledi. Diğer borsa yöneticilerinin kişisel hesaplarına Alameda fonlarını aktaran Bankman-Fried, farklı isimler üzerinden siyasi bağış yaptı. Batık borsa kurucusu, söz konusu bağışları şirketi ve kendi işlerini kolaylaştırmak için lobi çalışmasında kullandı.

Savcılar, FTX kurucusu Bankman-Fried’ın bu bağlantılar sayesinde işini meşru bir zemindeymiş gibi gösterdiğini iddia ediyor.

Bağışlar Kime Gitti?

Yerel basına daha önce düşen haberlere göre Sam Bankman-Fried, yaptığı siyasi bağışların büyük kısmını halihazırda iktidar olan Demokratlar üzerinde kullandı. Geçmişte bu habere cevap veren SBF, Cumhuriyetçi Parti için de aynı miktarda yardım yaptığını iddia etti.

Resmi verilere göre borsanın Bahamalar CEO’su Salame, 2022 ara seçimlerinde Cumhuriyetçi adaylara 24 milyon dolar bağış yaptı. Salame henüz bir suçlamayla karşı karşıya değil.

source site-2