FTX Eski Yöneticisi Ryan Salame Suçlamaları Kabul Etti: Savcılar ile İşbirliği Yapacak

FTX Digital Markets’in eski CEO’su Ryan Salame, Perşembe günü yasadışı siyasi bağışlarda bulunmak ve Federal Seçim Komisyonu’nu (FEC) dolandırmak için suç ortaklığı yaptığını ve lisanssız bir para transferi işi yürüttüğünü kabul etti.

Salame işlediği suçlar nedeniyle 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

Üst düzey yönetici, geçen yıl dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonu nedeniyle çöken kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in yakın bir ortağıydı.

Savcılara göre Salame, kendisini Cumhuriyetçi siyasi adaylara ve davalara milyonlarca dolar aktarmak için kullanan Bankman-Fried için bir “sahte bağışçı” olarak hareket etti. Salame 2020 ve 2022 yılları arasında 10 milyon dolarlık siyasi bağış yapmış ve bunları FTX veya iştiraklerinden gelen “krediler” olarak yanlış bir şekilde etiketlemiş.

Ayrıca savcılara göre Salame Bankman-Fried’in FTX ile müşterileri arasında para transferi yapan lisanssız bir para aktarma şirketi işleterek yasal denetimden kaçmasına yardımcı oldu. Salame, ABD Bölge Yargıcı Lorna G. Schofield huzurunda Manhattan’da iki ayrı suçu kabul etti. Hükümetin soruşturmasıyla işbirliği yapmayı ve haksız kazançlarından 10 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Salame 1 milyon dolarlık kefalet ile serbest bırakıldı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4