Fitch, ABD’nin Kredi Notunu Düşürdü, Ünlü Ekonomistler Kararı Eleştirdi

Eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers ve Allianz SE Baş Ekonomisti Mohamed El-Erian, ABD’nin ekonomisindeki direnç göstergeleri göz önüne alındığında Fitch Ratings’in ABD’nin kredi notunu düşürme kararını eleştirdi. Larry Summers, ABD’nin uzun vadeli açığı hakkında endişeleri olmasına rağmen, ülkenin borçlarını ödeme yeteneğinin şüphe götürmediğini belirtti. Mohamed El-Erian, not indiriminin piyasaları etkilemesinin pek olası olmadığını söyledi.

Fitch Ratings, vergi indirimleri, yeni harcama girişimleri ve ekonomik şoklar nedeniyle ABD’nin bütçe açıklarının arttığını ve AAA kredi notunu AA+’ya indirdiğini açıkladı. Not indirim kararının ardından ABD’nin Fitch’e göre mevcut kredi yeterlilik seviyesi “Prime” olarak nitelendirilen en yüksek seviyeden “Yüksek Not” olarak nitelendirilen bir alt seviye gerilemiş oldu.

Fitch’e göre, ABD’nin yönetişimindeki erozyon, borç tavanı anlaşmazlıklarında ve son dakika kararlarında kendini gösteriyor. Ayrıca, ABD’nin borç yükü 2025 yılına kadar GSYİH’nın yüzde 118’ine ulaşacak ve gelecekteki ekonomik şoklara karşı savunmasızlığını artıracak.

Mohamed El-Erian, ABD ekonomisi ve piyasaları üzerinde kalıcı bir etki yaratması yerine, not indiriminin daha fazla kafa karışıklığı yaratabileceğini düşünüyor. Bazı ekonomistler ve analistler, Fitch’in kararını saçma ve gereksiz buluyorlar, çünkü ABD’nin ödeme gücü hakkında endişe edecek bir durumun olmadığını düşünüyorlar.

Fitch’in kararına yönelik eleştiriler arasında Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman da bulunuyor. Birçok eleştirmen, Fitch’in not indiriminin daha büyük bir hikayenin parçası olduğunu ve ABD’nin ödeme gücüyle ilgili bir sorun olmadığını vurguluyorlar.

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

source site-3