Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin Tornado Cash’e Alternatif Bir Platform Önerdi!

Popüler kripto para mikseri Tornado Cash’in kurucu ortağı Roman Storm, bugün hakim karşısına çıktı.

Storm ve diğer kurucu ortak  Roman Semenov 20 yıl hapis cezası gerektiren kara para aklama amaçlı komplo kurmak suçundan Ağustos ayında tutuklanmıştı.

Bugün hakim karşısına çıkan Roman Storm New York Bölge Mahkemesinde üzerine atılı kara para aklamayı ve yaptırımlardan kaçınmayı kolaylaştırmak için komplo kurma suçlamalarını kabul etmediğini söyledi.

Bunun dışında ABD ve Rusya çifte vatandaşı olan Roman Strorm, 2 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı.

Bu noktada Tornado Cash’in kurucu ortağı Washington’daki evinde ev hapsinde kalacak ve düzenli olarak uyuşturucu testi verecek.

Ayrıca Storm’un duruşmalara gelebilmesi için bazı bölgelerle sınırlı olmak üzere seyahat etmesine izin verildi.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, çekirdek geliştirici Ameen Soleimani, analiz firması Chainalytic’ten araştırmacı Jacob Illum ve akademisyenler Matthias Nadler ve Fabian Schar ile birlikte “Gizlilik Havuzları” isimli ortak bir makale kaleme aldılar.

Burada Tornado Cash’e potansiyel bir alternatif olabilecek bir platform üzerine çalışan yazarlar bu platform ile finansal gizliliğin düzenlemelerle bir arada bulunabileceğini iddia ettiler.

Makalede bu platformu “blok zincirlerdeki işlem gizliliğini artırmak için tasarlanmış yeni bir akıllı sözleşme tabanlı gizlilik artırıcı protokolü” olarak tanımlanıyor.

Makalede ayrıca bu protokolün kullanıcı fonlarının yasal kaynaklardan gelip gelmediğini belirlemek ve tüm işlem geçmişini açıklamadan doğrulamak için sıfır bilgi kanıtının kullanmasının amaçlandığı belirtildi.

“Platformun ana fikri, kullanıcılara fonlarının bilinen kaynaklardan geldiğini gösteren sıfır bilgi kanıtını yayınlamalarına izin vermek, ancak tüm işlem grafiklerini kamuya açıklamaktır.

Finansal gizlilik ve düzenlemenin bir arada var olabileceğini düşünüyoruz. Bu noktada da Tornado Cash yararlı bir gizlilik aracıdır ancak yasa dışı aktörler tarafından kötüye kullanıma açıktır. Bu nedenle de yeni bir platforma ihtiyaç vardır.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4