Ethereum Geliştiricileri, Yeni Testnet Holesky’nin Önümüzdeki Ay Başlatılacağını Duyurdu: İşte Yenilikler

Ethereum (ETH), önümüzdeki ay Holesky adlı yeni bir testnet başlatmaya hazırlanıyor.

Ethereum geliştiricileri, konuyla ilgili olarak dün bir Zoom toplantısı gerçekleştirdi ve yeni testnetin önümüzdeki ay hayata geçeceğini bildirdi.

Testnetler, geliştiricilerin uygulamalarını ve akıllı sözleşmelerini mainnete konuşlandırmadan önce test etmelerine olanak tanıyan klon blok zincirler olarak tanımlanabilir. Ethereum’un şu anda iki ana test ağı bulunuyor: Goerli ve Sepolia. Ancak, Goerli’nin yakında aşamalı olarak kaldırılarak Holesky’ye yerini bırakması bekleniyor.

Holesky, potansiyel olarak 1 milyardan fazla testnet ETH’si arzına sahip olacak ve bu da geliştiricilerin test amacıyla testnet ETH’ye erişimini kolaylaştıracak.

Ethereum geliştiricilerinin dün yaptığı toplantıda belirlenen detaylara göre Holesky, staking, altyapı ve protokol geliştirme için test ağı olarak Goerli’nin yerini alacak. Sepolia, merkeziyetsiz uygulamalar (DApps), akıllı sözleşmeler ve diğer Ethereum Sanal Makinesi (EVM) işlevleri için test ağı olarak kalmaya devam edecek.

Holesky ismi Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentindeki bir tren istasyonu olan Nádraží Holešovice’den geliyor. Bu isim, Ethereum test ağlarına tren istasyonlarının isimlerinin verilmesi geleneğinin bir devamı niteliğinde. Örneğin Goerli, adını Almanya’nın Berlin kentindeki Goerlitzer Bahnhof istasyonundan almıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4