Eski SEC Başkanı Jay Clayton, Bitcoin Spot ETF’ler Hakkında Konuştu: “Eninde Sonunda Kabul Edilecek”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) eski başkanı Jay Clayton, düzenleyicinin eninde sonunda bir spot Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylayacağına olan inancını dile getirdi.

Clayton’ın yorumları, SEC’in bu tür ürünler için yapılan çeşitli başvurulara ilişkin kararlarını ertelemesinin ardından geldi.

2017’den 2020’ye kadar SEC başkanı olarak görev yapan Clayton, 1 Eylül’de CNBC’ye verdiği demeçte, bir noktada hala onayın gerçekleşeceğine inandığını söyledi. Büyük finans kurumlarının kripto para alanına dahil olmasının, bireysel yatırımcıların Bitcoin ’e maruz kalma biçiminde bir değişimi temsil ettiğini belirtti.

Clayton, Bitcoin Spot ETF onayı hakkında şunları söyledi:

“Onay kaçınılmaz. Vadeli işlem ürünü ile nakit ürün arasındaki çelişki sonsuza kadar devam edemez.”

Clayton, SEC’in düzenlenmiş borsalarda işlem gören sözleşmeler aracılığıyla Bitcoin fiyatını takip eden birkaç Bitcoin vadeli işlem ETF’sini halihazırda onayladığını, ancak dayanak varlığı doğrudan elinde tutacak herhangi bir spot Bitcoin ETF’sini henüz onaylamadığına atıfta bulunuyordu.

31 Ağustos’ta SEC, yedi firmanın spot Bitcoin ETF başvuruları için inceleme süresini uzattığını açıklamıştı: BlackRock, WisdomTree, VanEck, Invesco Galaxy, Bitwise, Valkyrie ve Fidelity. İncelenmekte olan önemli spot BTC başvuruları için bir sonraki son tarih 19 Ekim.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4