El Salvador’dan Sonra Sıra Bu Ülkede Mi? Ön Seçimleri Bitcoin Destekçesi Aday Kazandı!

Arjantin’deki başkanlık ön seçimlerinde, özgürlükçü aday Javier Milei, kendisini üçüncü sıraya yerleştiren seçim öncesi tahminlere meydan okuyarak birinci oldu.

Bitcoin Yanlısı Aday Javier Milei Arjantin’deki Başkanlık Seçimlerinde Şaşırtıcı Bir Şekilde Önde Gidiyor

Oyların %84’ü sayıldığında “La Libertad Avanza” (Özgürlük İlerliyor) partisini temsil eden Milei oyların %30.73’ünü alarak sırasıyla %28.14 ve %26.84 oy alan “Juntos por el Cambio” (Değişim için Birlikte) ve “Unidos por la Patria” (Vatan için Birlikte) partilerinin adaylarını geride bıraktı.

Javier Milei’nin ön seçimlerdeki yükselişi Arjantin’in siyasi manzarasında önemli bir değişime işaret ediyor.

Merkez bankasının lağvedilmesini savunması ve Bitcoin konusundaki olumlu tutumuyla tanınan Milei, geleneksel paradigmalara meydan okuyan ekonomik reformların sesli bir savunucusu olmuştur.

Milei’nin merkez bankasını bir “aldatmaca” ve vatandaşlara enflasyonist vergiler uygulamak için bir araç olarak sert bir şekilde eleştirmesi, ekonomik zorluklarla boğuşan seçmenlerde yankı uyandırdı.

Bitcoin’in parasal kontrolün özel sektöre geri dönüşü anlamına geldiği iddiası, ülkenin ekonomik sıkıntılarına alternatif çözümler arayanların ilgisini çekti.

Ancak Milei kripto para birimlerine olumlu baktığını ifade ederken, El Salvador’un yaklaşımına benzer şekilde Bitcoin’in Arjantin’de yasal ödeme aracı olarak kabul edilmesini savunmadı.

Bunun yerine, ülkenin şaşırtıcı üç haneli enflasyon oranıyla mücadelesinden kaynaklanan bir duruşla ekonominin “dolarizasyonunu” önerdi.

Ülke yaklaşan genel seçimlere hazırlanırken, Milei’nin Bitcoin yanlısı duruşu ve alışılmadık ekonomik önerilerinin söylemin ön saflarında yer almasıyla siyasi manzara dinamik bir değişime hazırlanıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4