Efsanevi Analist Şoke Etti: Bitcoin Bu Dipleri Görebilir!

Bitcoin ve altcoinler hafif bir ivme kaybıyla yatay seyretmeye devam ediyor. Ancak kripto analisti Michaël van de Poppe, birkaç günlük 200 dolarlık fiyat düşüşünün ardından Bitcoin’in 12 bin dolara kadar düşebileceğini tweetledi. Bu sırada Bitcoin, piyasadaki yavaşlama başladığından beri 30 bin dolar seviyesini aşmakta zorlanıyor. Avrupa’da ilk spot Bitcoin ETF lansmanı yapılırken, ABD SEC henüz herhangi bir ETF’ye yeşil ışık yakmadı. İşte detaylar…

Analist, Bitcoin için 12.000 dolara işaret etti

Kripto analisti Michaël van de Poppe, pek çok kişinin imkansız bir senaryo olarak nitelendirdiği bu durumda, değer ve piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto para biriminin en kötü günlerinden bazılarına yaklaşıyor olabileceğini söylüyor. Analist, devam eden piyasa yavaşlamasının ortasında, BTC‘nin son birkaç gün içinde 200 dolar düştükten sonra 12.000 dolara kadar sert bir düşüş görebileceğini söylüyor. Böyle bir düşüşün gerçekleşmesi, ne kadar uzak olursa olsun, kripto piyasası için genel bir düşüşe işaret edebilir. Son zamanlarda, kripto piyasası kötü bir formdaydı. Birçok büyük kripto para birimi önceki aylarda biriktirdikleri kazançların çoğunu kaybetti.

Özellikle Bitcoin 30 bin doların üzerine çıkmakta zorlandı. Kripto para birimi ayın başlarında 30 bin doların üzerine çıkmış olsa da, o zamandan beri önceki seviyelerine geri döndü. Ancak, bu hafta kripto para biriminin 29,1 bin dolara kadar düştüğü görüldü. Kriptokoin.com verileri, BTC’nin son 24 saat içinde %0,77 ve son yedi gün içinde %2,34 düştüğünü gösteriyor. Kripto para birimi şu anda 29.121 dolardan el değiştiriyor.

İlk spot BTC ETF’si lansman yaptı

İlgili haberlerde, Avrupa, onaylanmasından iki yıl sonra ilk spot Bitcoin ETF’sinin lansmanını gördü. Londra merkezli varlık yöneticisi Jacobi, spot Bitcoin’i Euronext Amsterdam borsasında listeledi. Yatırımcıların geleneksel yollarla BTC’ye maruz kalmasını sağlayan spot ETF, kripto alanında dönüm noktası niteliğinde bir gelişme olarak görülmekte. ETF, “BCOIN” kodu altında işlem görecek ve Fidelity Digital Assets saklama kuruluşu, Flow Trader piyasa yapıcısı ve Guernsey Finansal Hizmetler Komisyonu da düzenleyici kurum olarak hizmet verecek.

Başka bir yerde SEC, ABD’de spot Bitcoin ETF’si şansını uzatmaya devam ediyor. Birkaç kurum ETF için başvuru yapmış olsa da, hiçbiri spot ETF’lerini listelemek için SEC‘den yeşil ışık almadı. Kısa bir süre önce, komisyonun eski bir yetkilisi SEC’in spot bir Bitcoin ETF’sini onaylama şansının zayıf olduğunu söyledi. Aynı şekilde, düzenleyicinin kripto varlıklarına karşı davalarında partizan ve gereksiz yere katı olabileceğini öne süren birçok iddia ortaya çıktı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2