Dikkat! Multichain Cüzdanı Satış Yapıyor: Bu Coin Düşüşte!

Uzun süredir komple teorilerinin merkezinde yer alan Cross-chain protokolü Multichain’in (MULTI) cüzdan adreslerinde şüpheli satış işlemleri görüldü.

Belirsizlikler ve komple teorileriyle dolu Multichain cephesinde bir şüpheli işlem zinciri daha gerçekleşti. On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre “Şüpheli Multcihain Cüzdanı” olarak işaretlenmiş bir adres kısa süre önce Chainlink (LINK) ve WOO Network (WOO) sattı.

Verilere göre şüpheli adres, 2,4 milyon dolar değerinde 338 bin adet LINK‘i Binance’e aktardı. Analistler bu aktarımı satış öncesi hazırlık olarak yorumladı. Öte yandan şüpheli adres Binance aktarımından kısa süre sonra 149 bin LINK‘i Uniswap (UNI) üzerinde satarak 561 ETH’ye dönüştürdü.

Adres kısa süre sonra merkeziyetsiz finans uygulaması Uniswap üzerinde 1,78 milyon dolar değerinde 966 WOO satışı yaparak karşılığında 966 ETH aldı.

Satış işlemlerinden en çok etkilenen proje WOO oldu. Haber akışının etkisiyle kısa sürede %9 değer kaybeden WOO, 0,1987 dolardan 0,1808 dolara geriledi.

Piyasa analistleri ve topluluk üyeleri Multichain’e ait bu cüzdanların hacklenmiş olabileceğini veya ekibin içinden birisinin yaşanan kaos ortamını suiistimal ediyor olabileceğini düşünüyor. Söz konusu şüpheli adreste halihazırda 800 bin dolar değerinde Curve (CRV) ve 870 bin dolar değerinde yearn.finance (YFI) bulunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda Multichain’in Fantom (FTM) köprüsünden 130 milyon dolardan fazla varlık çıkışı görülmüştü. Bunun ardından 10 Temmuz günü yaklaşık 117 milyon dolar değerinde kripto para daha hareket edince rug-pull söylentileri alevlenmişti. Ardından CEO Zhaojun’un Çin’de tutuklandığının açıklanması tüm süreci içinden çıkılmaz bir kaosa sürükledi.


source site-9