Dev Yatırım Şirketi Kripto Paralara Ayırdığı Fonu Azaltma Kararı Aldı!

Sequoia Capital, ünlü girişim firmasının geniş çaplı bir girişim gerilemesinin ortasında gerçekleştirdiği küçülmenin bir parçası olarak, kripto para fonu da dahil olmak üzere iki büyük girişim fonunun büyüklüğünü azalttı.

Sequoia Capital, Kripto Para Fonunu Kesiyor

Konuya ilişkin bilgi sahibi kişilere göre Sequoia, kripto para fonunun büyüklüğünü 585 milyon dolardan 200 milyon dolara indirdi. Ayrıca, diğer girişim fonlarına yatırım yapan ekosistem fonunun büyüklüğünü de 900 milyon dolardan 450 milyon dolara düşürdü.

Sequoia Mart ayında fon yatırımcılarına, değişen piyasayı daha iyi yansıtmak için fonları azaltma kararı aldığını açıklamıştı.

Örneğin kripto para fonu, sektördeki çöküşün daha büyük şirketleri destekleme fırsatlarını ortadan kaldırmasının ardından genç girişimleri desteklemeye daha fazla odaklanacak.

Sequoia, fon büyüklüklerini azaltarak, sınırlı ortaklar olarak bilinen ve halihazırda girişim fonlarından daha düşük getiri elde eden ve daha fazla düşüşe hazırlanan yatırımcılardan taahhüt edilen sermaye miktarını düşürüyor.

Sequoia, kripto yatırımlarını artırmak için aylar harcadıktan sonra, iddialı bir firma yeniden yapılandırmasının bir parçası olarak Şubat 2022’de iki fonu duyurdu. Kripto çöküşü o zamandan beri birçok blok zinciri girişiminin gelirini sildi.

Uzun zamandır Silikon Vadisi’ndeki en iyi girişim firması olarak görülen Sequoia’nın, işini teknoloji yatırım pazarındaki değişikliklere uyarladığı ve rakiplerinin önünde kalmasını sağladığı biliniyor.

Ancak firma, yeni liderlik altında bir dizi aksilik yaşadı ve bu da markasını yıllardır ilk kez ciddi bir baskı altına soktu.

Firma, geçen yıl çöken kripto para borsası FTX’e yaptığı 150 milyon dolarlık yatırım nedeniyle yüksek profilli bir kara lekeye maruz kaldı. Sequoia bu yatırım için yatırımcılarından nadir görülen bir özür diledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4