DeFi Patronu Ucuza CRV Satıyor: Justin Sun Alım Yaptı, Ortaklık Kurdu!

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun, geçtiğimiz günlerde hack saldırısına uğrayan Curve Finance’e (CRV) milyonlarca dolar yatırım yaparak platformla ortaklık kurdu.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Curve Finance’deki likidite havuzlarının 30 Temmuz günü 50 milyon dolar değerinde hack saldırısına maruz kalmasının ardından projeye Justin Sun’dan destek geldi. On-chain analiz firması Lookonchain tarafından sunulan verilere göre Sun, Curve’nin kurucusu Michael Egorov‘dan 2 milyon dolar karşılığında 5 milyon CRV satın aldı.

Verilere göre Sun dışında 7 farklı adres daha OTC yoluyla Egorov’dan 0,40 dolar karşılığında milyonlarca dolar değerinde CRV aldı. CRV’nin güncel fiyatının 0,60 dolar olduğu düşünülürse, OTC alımları yapan bu kişiler CRV başına 0,20 dolar karlı bir yatırım yapmış oldu.

Justin Sun buna ek olarak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında, Curve üzerindeki stUSDT havuzlarında Tron ve Curve arasında bir ortaklık olduğunu duyurdu:

Curve’e yardımcı olmaktan heyecan duyuyorum! İhtiyaç duyulduğunda destek sağlamaya kararlıyız. Ortak çabalarımız, Curve üzerinde bir stusdt havuzu sunacak ve kullanıcı faydalarını artıracaktır. Birlikte topluluğu güçlendirmeyi ve merkeziyetsiz bir finans oluşturmayı amaçlıyoruz!

CRV fiyatı yaşanan hack ile birlikte değer kaybetmiş ve Aave (AAVE) üzerinde 189 milyon dolar değerinde vadeli işlem pozisyonu olan Egorov’un bu pozisyonu likidite riskiyle karşı karşıya kalmıştı.

Fakat yaptığı OTC satımlarına paralel olarak harekete geçen kurucu pozisyonunu dengelemek işin işlemler yaptı. Verilere göre 5,13 milyon FRAX stablecoin kredisini geri ödedi ve 12,5 milyon CRV tokenini teminat olarak geri almayı başardı.


source site-9