Cathie Wood Heyecanlandırdı: Bitcoin İçin Aynı Anda Birden Fazla SEC Onayı Mümkün!

Yatırım şirketi Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) muhtemelen aynı anda birden fazla spot Bitcoin ETF’ine onay vereceğini öne sürdü.

Cathie Wood 7 Ağustos tarihinde Bloomberg’e verdiği demeçte, SEC’nin spot Bitcoin (BTC) ETF’i (borsa yatırım fonu) konusunda herhangi bir onay niyeti varsa muhtemelen birden fazla başvuruyu aynı anda onaylayacağını söyledi.

Wood, bu tezini neredeyse bütün ETF’lerin aynı başvuru adımlarını izlemesi ve benzer niteliklere sahip olması ile destekledi. CEO ayrıca SEC’nin aynı anda birden fazla ETF başvurusunu onaylayacağına dair düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Eğer SEC bir Bitcoin ETF’ini onaylayacaksa bir seferde birden fazla ETF onaylayacağını düşünüyorum.

Bunun yanı sıra regülatörün 13 Ağustos tarihinde Ark Invest’in başvuru hakkında bir karar verip vermeyeceği hakkındaki düşünceleri sorulan Ark Invest CEO’su, regülatörün muhtemelen bu tarihte herhangi bir görüş bildirmeyeceğini dile getirdi.

Öte yandan Bloomberg ETF analisti James Seyffart da Wood ile benzer görüşte olduğunu söyledi. Seyffart, SEC’nin Grayscale davasını kaybetmesi durumunda regülatör için en kolay yolun GBTC’nin spot Bitcoin ETF’ine dönüştürülmesi üzerine yapılan da dahil 9 başvurunun aynı anda onaylanması olacağını söyledi.


source site-9