Cardano Tabanlı DEX Borsası MuesliSwap Hatasını Kabul Etti! Kullanıcıların Zararını Ödeyecek!

Cardano tabanlı bir merkeziyetsiz borsa MuesliSwap, kayma mekanizmasının nasıl işlediğine dair bir yanlış anlaşılma nedeniyle para kaybetmelerine neden olduğu için kullanıcılarından özür diledi.

MuesliSwap Kullanıcıların Zararlarını Telafi Edecek

Kullanıcıların Cardano blok zinciri üzerinde token takası yapmasına olanak tanıyan bir DEX olan MuesliSwap, bugün yaptığı açıklamada, etkilenen kullanıcılara proje fonlarından geri ödeme yapacağını söyledi.

Kayma, bir emrin gerçekleşen fiyatının piyasa dalgalanmaları ya da likidite kısıtlamaları nedeniyle beklenen fiyattan farklı olduğu ticarette yaygın bir olgudur.

Çoğu DEX’te kullanıcılar, fiyat değişikliklerine maruz kalmalarını sınırlamak için maksimum bir kayma toleransı belirleyebilir. Ancak MuesliSwap’te kayma toleransı katı bir sınır değil, piyasa yapıcılar için gönüllü bir teşviktir.

Piyasa yapıcılar, alım ve satım emirlerini doldurarak DEX’e likidite sağlayan yatırımcılardır. MuesliSwap’te, fazla kayma miktarını kullanıcıya iade etme ya da kendilerine saklama seçeneğine sahiptiler.

Bu özellik daha fazla piyasa yapıcıyı platforma çekmeyi amaçlıyordu, ancak nasıl çalıştığını bilmeyen bazı yeni kullanıcıların da kafasını karıştırdı.

Sonuç olarak, bazı kullanıcılar daha az ödeyebileceklerini fark etmeden piyasa yapıcılara yüksek slipaj ücretleri ödemek zorunda kaldı.

MuesliSwap’in tweetine göre, bu sorun en az bir yıldır devam ediyor ve son 12 ay içinde MuesliSwap havuzlarında işlem yapan kullanıcıları etkiliyor.

Durumu düzeltmek için MuesliSwap, proje fonlarından yüksek kayma ile karşılaşan kullanıcılara geri ödeme yapacağını söyledi.

Geri ödeme süreci dört haftaya kadar sürebilir ve kullanıcıların zincir üzerindeki işlem geçmişi analiz edilerek otomatik olarak yapılacaktır.

MuesliSwap ayrıca, sipariş defterindeki kayma sorununu, muhtemelen daha şeffaf ve kullanıcı dostu hale getirerek çözmek için derhal harekete geçtiğini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4