Bu Dev Altcoin Kurucusu Müjdeyi Verdi: Geçiş Yakında Olacak!

Polygon mucidi Sandeep Nailwal, MATIC’in POL’e yükseltilmesinin çok yakında gerçekleşeceğini açıkladı. Altcoin kurucusu Nailwal, POL’ün kripto dünyasında çığır açan üçüncü nesil bir token olacağını söylüyor.

Altcoin projesinin kurucusu müjdeyi verdi!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Polygon’un yerel tokenı MATIC, bir dönüşüme hazırlanıyor. Polygon Labs’ın kurucusu Sandeep Nailwal, MATIC’i “üçüncü nesil token” olarak lanse edilen POL’e dönüştürecek önemli bir teknik yükseltmenin ipuçlarını verdi. Nailwal’ın X gönderisine göre, yaklaşan POL evrimi bir isim değişikliğinden daha fazlasını temsil ediyor. POL, multi-chain stake etmenin cazibesini ve geleneksel olarak restaking ile ilişkili riskleri azaltan gelişmeleri kapsıyor. Bu bağlamda altcoin kurucusu Nailwal, ayrıntılı açıklamasına şu şekilde başlıyor:

POL, MATIC için büyük bir teknik yükseltme. POL, multi-chain stake etmenin avantajlarını restak’in ek riskleri olmadan sağlayacak. Polygon 2.0 teklifi ile Polygon Ekosistemi, tek bir Blockchain’den kolayca birlikte çalışabilen ve paylaşabilen L2’lerden oluşan bir ekosisteme genişleyecek…

POL’un işlevselliği nasıl olacak?

Polygon 2.0’da, yeni tasarlanan POL’un, belirlenmiş bir ‘stake merkezinde’ stake edilme imkanı olacak. Bu mekanizma “Enshrined restaking” olarak adlandırılıyor. İşte bu mekanizma, POL’e farklı Blockchain’lerde stake etme ve çeşitli roller üstlenme yetkisi veriyor. Sonuç olarak, stakerların stake ettikleri sermayeyi artırmadan daha fazla ödül elde etmeleri mümkün olacak.

Sandeep Nailwal ayrıca, tokenların zaman içindeki dönüşümünü vurguluyor. Bu doğrultuda BTC’nin birinci nesil sahiplerinin pasif doğasını ETH’nin ikinci nesilde sunduğu aktif stake etme yetenekleriyle karşılaştırıyor. Üçüncü nesil POL ile, altcoin holder’larına birden fazla ağı güvence altına alarak ve bir dizi rolü benimseyerek benzeri görülmemiş bir çok yönlülük sunuluyor. Bir kullanıcı ciddi bir endişesini dile getirdi. Bu endişe geçiş mekanizması nedeniyle oluşacak sorunlara dayanıyor. MATIC’i stake etmiş olan kullanıcı, değişimle stake edilmiş tokenlarını nasıl etkileyeceğini anlamak istiyordu. Nailwal, yönetim onayı konusunda daha fazla netlik sağlayarak, stake edilmiş MATIC’ten stake edilmiş POL’e “1/2 tıklamayla yükseltme” konusunda ipucu vererek yanıt verdi.

Altcoin için mevcut piyasa dinamikleri

Bu arada, basın zamanında Polygon’un fiyatı 0,569232 dolar seviyesinde seyrediyor. MATIC, son 24 saat içinde %4,32’lik bir düşüşe tanık oldu. Buna rağmen, altcoin piyasa değeri 5,3 milyar doların üzerinde. Böylece, CoinMarketCap’te 14. sırada yer alıyor. Maksimum 10 milyar MATIC coin arzından yaklaşık 9,3 milyarının dolaşımda. Bu da güçlü yatırımcı güvenine ve potansiyel bir büyüme yörüngesine işaret ediyor. MATIC’ten POL’e evrimi, yeni bir inovasyon ve fırsatlar bölümü vaat ediyor. Topluluk daha fazla ayrıntıyı merakla bekliyor. Polygon’un keşfedilmemiş bölgelere doğru bir rota çizdiği ise açık.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1