Bu Altcoin Menkul Kıymet, Kurucusu da Dolandırıcı!

ABD SEC, eski ıslah memurunu tuhaf altcoin dolandırıcılığındaki rolü nedeniyle suçluyor. John A. DeSalvo’nun polisten ICO parası talep ettiği ve kısa bir süre sonra PancakeSwap’te bir ‘pump and dump’ düzenlediği iddia ediliyor.

SEC, bu altcoin kurucusunu kripto dolandırıcılığıyla suçluyor

New Jersey Ceza İnfaz Kurumu’nda eski bir teğmen olan John A. DeSalvo, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından özellikle polis memurlarını ve ilk müdahale ekiplerini hedef alan bir kripto dolandırıcılığı düzenlemekle suçluyor. 23 Ağustos tarihli açıklamaya göre DeSalvo, Kasım 2021’den Mayıs 2022’ye kadar kendi Blazar tokenını sattı. Bu altcoin satışı yoluyla 222 yatırımcıdan 623.388 dolar topladı. DeSalvo, Blazar’ın polis, itfaiyeci ve sağlık görevlileri için “geleneksel devlet emeklilik sistemlerinin yerini alacağını” söyledi. Böylece kazançlı getiriler sağlayacağını ilan etti. DeSalvo’nun yatırımcılara şunları söylediği iddia ediliyor:

Blazar Token, her hafta bordro kesintisi yoluyla satın alınabilen ilk token veya kripto paradır. Emeklilik maaşı, 401k, IRA veya diğer emeklilik tasarruf planlarına yapılan ödemelere benzer şekilde, kişinin haftalık kazancından vergi öncesi alınacaktır.

SEC’e göre dolandırıcılık olayı nasıl gerçekleşti?

De Salvo yatırımcılardan talepte bulunurken aldatmak niyetiyle “SEC nezdinde menkul kıymetleştirilmiş bir token olduk” dedi. Ancak, ilgili altcoin projesi için düzenleyici kurum nezdinde hiçbir zaman kayıt yaptırmadı. Ayrıca, yatırımcılara içeridekiler için bir başlangıç “kilitleme” dönemi olduğunu söyledi. Buna rağmen DeSalvo, Mayıs 2022’de merkezi olmayan borsa PancakeSwap’te ilk kez piyasaya sürüldüğünde, o sırada 51.000 dolar değerinde 41 milyar Blazar Token sattı.

DeSalvo satış yaparken yatırımcıların Blazar tokenlarını satmaları yasaklandı. DeSalvo’nun PancakeSwap satışından iki haftadan kısa bir süre sonra, 22 Mayıs itibariyle altcoin değerinin %99,9’undan fazlasını kaybetti. Konuya ilişkin olarak SEC şöyle yazdı:

DeSalvo’nun devasa satış hacmi, Blazar Token’ın işlem fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu. Ayrıca, PancakeSwap’in yatırımdaki likiditesinin çoğunu tüketerek çökmesine ve önemli yatırımcı kayıplarına neden oldu.

Altcoin

Düzenleyici otorite kripto dünyasına göz açtırmıyor!

SEC, DeSalvo’ya karşı menkul kıymet arzlarını yasaklayan kalıcı bir ihtiyati tedbir istiyor. Bunun yanı sıra sivil cezalar ve zararları tazmin etmesini istiyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere SEC, son zamanlarda kripto piyasası üzerindeki baskıyı artırıyor. Bu doğrultuda özellikle Ripple’a karşı yürüttüğü savaşı, piyasa yakından takip ediyor. Çünkü, altcoin projelerinin menkul kıymet olup olmadığı yönünde emsal bir vaka olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1