BTC Fiyatı Nasıl Bir Rota İzleyecek?

Bitcoin fiyatı 23.000 dolara düşme riski taşıyor. Ancak bu durum BTC’yi çok yüksek bir oranda biriktiren lider kripto varlığın büyük sahiplerini rahatsız etmiyor gibi görünüyor.

Bitcoin fiyatı 23 bin dolara düşme riski altında

Kripto analisti Ali Martinez, Glassnode’un on-chain verilerine atıf yaparak, Bitcoin (BTC)’nin 25.400 dolar işaretinin altında güçlü bir destekten yoksun olduğunu belirtiyor. Analist, fiyatın eşiğin altına düşmesi halinde muhtemelen 23.000 dolar civarında hızlı bir düzeltme göreceğini söylüyor.

Son verilere göre, BTC şu anda 25.841 dolardan işlem görüyor. Bu durum göz önüne alındığında, bu destek seviyesinin kırılma riski hala mevcut. Bu arada, son haftalarda yaşanan aşırı dalgalanma işleri daha da karmaşık hale getiriyor.

BTC şu anda istikrarsız bir uçta sallanıyor!

Bu fiyat çalkantısını büyük ölçüde spot Bitcoin ETF’leriyle ilgili gelişmelere bağlamak mümkün. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Grayscale’in yasal başarısının ardından BTC fiyatı güçlü yükseldi. Ancak SEC’in önündeki bekleyen ETF başvurularına ilişkin kararını ertelemesiyle iyimserlik azaldı.

Piyasa gözlemcileri, varlığın şu anda istikrarsız bir uçta sallanmakta olduğunu söylüyor. Ayrıca, yükseliş ya da düşüş duygularının hakimiyetinin gelecekteki yörüngesini belirlemeye hazır olduğunu iddia ediyor. Bu bağlamda Blockchain analitik firması IntoTheBlock şunları belirtiyor:

Ayı hissiyatı, satış hacmini artırarak eşitliği bozmak için acele etmeyi tetikleyebilir. Ancak, örneğin bir spot Bitcoin ETF onayı nedeniyle yeterince güçlü bir yükseliş momentumu varsa, Bitcoin bu barikatları aşabilir.

Bitcoin

Uzun vadeli sahiplerde endişe yok!

Bu arada, IntoTheBlock verileri, BTC arzının %0,1’ini veya daha fazlasını elinde bulunduran adreslerin son iki hafta içinde 1,5 milyar dolardan fazla değerde varlık eklediğini gösteriyor. Önemli bir ölçüt olan büyük Bitcoin sahiplerinin adresleri geçtiğimiz ay ilgi çekici eğilimler gösterdi. Net akış, Ağustos başında bir düşüş yaşadı. Ancak, daha sonra istikrarlı bir şekilde arttı. Bu süreçte 22 Ağustos’ta en düşük noktaya ulaştı. Özellikle 28 ve 29 Ağustos tarihleri arasında net akışta önemli bir artış gerçekleşti.

Bitcoin
Bitcoin Büyük Sahipleri. Kaynak: IntoTheBlock

Bu dönem, SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kararını ertelediği zamana denk geliyor. Ayrıca, lider kripto para birimi bu dönemde olağanüstü dalgalanma belirtileri sergiledi. Glassnode verileri de uzun vadeli sahiplerin arzının şu anda 15 milyona çok yakın olduğunu gösteriyor. Buna kıyasla, kısa vadeli sahipler şu anda arzın yaklaşık 2 milyonunu elinde tutuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1