Bitcoin’deki Düşüş 1 Milyar Doları Sildi! En Çok Tasfiye Hangi Altcoinlerde Yaşandı?

Lider kripto para birimi Bitcoin uzun bir süre 29.000 dolar seviyesinde konsolide olduktan sonra iki gün içinde peş peşe düşüşler yaşadı.

Bu ani düşüşle birlikte altcoinlerde de büyük oranlarda geri çekilmeler görüldü.

Bu noktada Ethereum (ETH) son 24 saat içerisinde %15’e varan düşüş yaşarken ilk 10 kripto para arasında yer alan XRP’deki düşüşler %25’i aştı.

ETH ve XRP dışında Cardano (ADA) %13, BNB ise % 9’a varan düşüş yaşadı.

Bitcoin ve altcoinlerde bu düşüşler yaşanırken long pozisyonda olan yatırımcılar da terste kaldı ve tasfiye oldu.

Coinglass‘ın verilerine göre, kripto para piyasası en kötü satışlarından birini yaşadı ve Bitcoin son iki ayın en düşük seviyesi olan 25.000 doları tekrar test ederken son 24 saatte kripto vadeli işlemlerde 1 milyar dolarlık long pozisyon tasfiye oldu.

Bu noktada Bitcoin’de 498 milyon dolarlık long pozisyon tasfiye olurken ETH’de 308 milyon dolarlık long pozisyon tasfiye oldu.

Bu, Bitcoin fiyatının 17.000 dolara düştüğü Haziran 2022’den bu yana tek bir günde gerçekleşen en yüksek BTC tasfiyesi oldu.

Tasfiye olan long pozisyonlar arasında Bitcoin ilk sırada yer aldı. BTC’den sonra ETH, Litecoin (LTC), XRP, Solana (SOL), Arbitrum (ARB) ve BNB gibi altcoinlerin geldiği görüldü.

Bitcoin sert ve ani düşüşten sonra SEC’in Ethereum Vadeli İşlemler ETF’ine onay vermeye hazırlandığı haberleri fiyatın tekrar 26.000 doların üzerine çıkmasını sağladı.

BTC yazım esnasında 26,515 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5