Bitcoin İçin Şaşırtan Gerçek! Metrik Değişti

Kripto para analiz firması CryptoQuant, geçtiğimiz yıl Bitcoin BTC’nin görünümündeki önemli değişiklikleri açıkladı. Veriler, ABD merkezli merkezi borsalardaki Bitcoin rezervlerinde önemli bir düşüş olduğunu gösteriyor. Ayrıca ABD dışındaki borsalardaki rezervlerin arttığını ortaya koyuyor. Bulgular şirketler tarafından devam eden BTC birikimine işaret ediyor. Ayrıca vadeli işlemler piyasasının son fiyat hareketlerindeki rolüne de ışık tutuyor.

Bitcoin rezervleri: ABD dışı ve abd borsaları

CryptoQuant’ın analizi kayda değer bir eğilimi gözler önüne seriyor. Binance, OKX ve Bitfinex gibi ABD dışı borsalardaki Bitcoin rezervleri geçtiğimiz yıl %10’un üzerinde artış gösterdi. Buna karşılık, Coinbase, Gemini ve Kraken gibi ABD merkezli borsalardaki BTC rezervleri geriledi. Buna göre en az %30’luk bir düşüşe tanık oldu. Bu değişim, en azından kısmen, ABD’deki düzenleyici sıkılaştırmaya bağlanıyor. Diğer taraftan muhtemelen yatırımcıları alternatif, offshore değişim seçenekleri aramaya teşvik ediyor.

Analiz firması ayrıca merkezi borsalardan Bitcoin çekme işlemlerinin kalıplarını belirliyor. Ayrıca hacimlerini inceleyerek kurumsal yatırımcıların davranışlarına ilişkin ilginç bilgiler ortaya koyuyor. Özellikle Ağustos ayı dşikkat çekiyor. Kurumsal oyuncular arasında tercih edilen bir borsa olan Gemini’den 20.000’den fazla BTC’nin çekilmesine tanık oldu. Bu çekilmeler, borsada tutulan toplam BTC’nin yaklaşık %25’ini oluşturdu.

Bitcoin açık pozisyonu yeni zirvelere ulaşıyor

Para çekme modelleri, kurumsal yatırımcılar tarafından potansiyel bir birikim eğilimini ortaya koyuyor. Daha ileri analizler, çekilen bu BTC’lerin daha sonra 1QB, 1Et ve 35g gibi adresler de dahil olmak üzere kurumsal yatırımcılar veya emanetçilerle ilişkili cüzdanlara aktarıldığını gösteriyor. CryptoQuant’ın kapsamlı çalışması Bitcoin’in türev piyasasına kadar uzanıyor. Firmanın raporu, aktif sözleşmelerin toplam değerini ölçen bir metrik olan Bitcoin açık pozisyonunun tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor. Ayrıca Kasım 2022’den bu yana önemli bir kilometre taşını işaret ettiğini vurguluyor.

Ünlü Analist Bitcoin İçin Milyon Dolarlık Soruyu Cevapladı

CryptoQuant tarafından paylaşılan bilgiler, Bitcoin ekosistemi içinde gelişen dinamiklerin altını çiziyor. Borsalardaki değişen rezervler, özellikle ABD merkezli borsa rezervlerindeki düşüş ve ABD dışı borsa rezervlerindeki artış, düzenleyici değişikliklerin yatırımcı davranışı üzerindeki etkisini aydınlatıyor. Kayda değer para çekme işlemleri ve bunların varış noktaları, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’in birikim öyküsünde önemli bir rol oynayabileceğini göstermekte.

Fırsatlar dünyası

Bitcoin açık pzoisyondaki artış dikkat çekiyor. Bitcoin’in fiyat hareketlerine ve potansiyel piyasa fırsatlarına yönelik daha geniş bir ilginin altını çiziyor. Buna göre türev piyasasına artan katılımı yansıtıyor.

Ortaya Çıktı: Bu 3 Varlık, Bitcoin’i Takip Ediyor

Bitcoin’in manzarası gelişmeye devam ediyor. Buna göre, piyasa katılımcıları ve gözlemciler de bu değişimleri ve eğilimleri anlama konusunda istekli olmaya devam ediyor. Bu tür veri odaklı analizler, Bitcoin’in yolculuğunu şekillendiren faktörler hakkında değerli bilgiler sunuyor. Diğer taraftan kriptokoin.com olarak baktığımızda kripto piyasasının karmaşık dinamiklerine bir bakış sağlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1