Bitcoin Boğa Piyasası İçin Tarih Verdi!

Bitcoin (BTC) geçtiğimiz altı ay boyunca etkileyici bir yükseliş yaşadı ve fiyatı şu anda 25.712 dolar seviyesinde bulunuyor. Birçok kişi bu sürekli yükselişin ardındaki nedenler hakkında spekülasyon yaparken, BitMEX kurucu ortağı ve eski CEO’su Arthur Hayes’in benzersiz bir bakış açısı var. Kore Blockchain Haftası’nda yaptığı açılış konuşmasında Hayes, Bitcoin’in yükseliş yolculuğunun katalizörünün Mart ayında ortaya çıkan bir dizi olaya, özellikle de FED’in bankacılık sistemindeki kargaşaya verdiği tepkiye dayandırılabileceğini savundu.  İşte detaylar…

Bitcoin tahmincisi konferansa katıldı

5 Eylül’de Kore Blockchain Haftası’nda yaptığı açılış konuşmasında Hayes, Bitcoin’in boğa koşusunun 10 Mart’ta, Silicon Valley Bank’in (SVB) Federal Mevduat Sigorta Kurumu tarafından devralındığı gün başladığını savundu. Mart ayında Silvergate Bank tasfiyeye girmiş, bunu 12 Mart’ta Signature Bank’ın düzenleyici baskılar nedeniyle zorla kapatılması takip etmişti. Bu olaylar finans sektörünü sarsarak FED’in Banka Vadeli Fonlama Programı’nı (BTFP) kurmasına yol açtı. Bu program kapsamında bankalara teminat olarak “nitelikli varlıklar” göstermeleri karşılığında bir yıla kadar vadeli kredi imkanı sunuldu.

Esasen FED, taze dolar karşılığında sıkıntılı tahvilleri kabul ederek bankacılık sistemini istikrara kavuşturmak için bir destek görevi gördü.  O zamandan bu yana Bitcoin’in fiyatı yaklaşık %26 oranında arttı ve Hayes bunun mevcut boğa piyasasının gerçek başlangıcı olduğuna inanıyor. Hayes, “Temelde doların değerini ve herhangi bir itibari para biriminin değerini önemsediğimiz tüm bu cepheyi terk ettik” dedi. Algıdaki bu değişim, yatırımcıları Bitcoin gibi sabit arzlı varlıkları keşfetmeye yöneltti.

Kripto sektörü, iyi bir konumda

Hayes, bu durumun yatırımcıları Bitcoin gibi sabit arzlı varlıkları değerlendirmeye ittiğini iddia etti. Bununla birlikte, piyasanın geri kalanı henüz yanıt vermedi. Ancak boğa piyasasının fark edilmesi için altı ila 12 aylık bir zaman çizelgesi verdi. Hayes, Fed ve diğer merkez bankaları ekonomik sıkılaştırmayı sağlamak için faiz artırımlarına devam etse ya da “daha fazla para bassalar” bile Bitcoin’in yine de iyi performans göstereceğini söyledi.

İlginç bir şekilde, Bitcoin önemli kazançlar elde ederken, Hayes daha geniş piyasanın bu ekonomik değişimlere tam olarak yanıt vermesinin biraz zaman alacağını öngörüyor. Piyasanın geri kalanının bu sürece ayak uydurması için altı ila on iki aylık bir zaman çizelgesi sundu. Hayes, FED ve diğer merkez bankaları faiz oranlarını artırmaya veya “daha fazla para basmaya” devam etse bile Bitcoin’in dayanıklılığına olan güvenini dile getirerek, “Her iki senaryoda da, Fed ister artırsın ister azaltsın, kripto para sektörü olarak iyi bir konumdayız” dedi.

YZ, halka arzlar ve token unlock’ları kritik

Mevcut ekonomik manzaranın paralel bir analizinde Hayes, geleneksel ekonomik modellerin bozulmayla karşı karşıya olduğuna da dikkat çekti. FED’in enflasyonla mücadele amaçlı agresif faiz artışları beklenmedik sonuçlara yol açtı. Yükselen finansal varlık fiyatları sermaye kazancı vergilerini ve hükümet gelirlerini artırabilir. Yine de Fed faiz oranlarını yükselttiğinde bu fiyatlar durgunlaşarak vergi gelirlerini azaltabilir ve açıkların artmasına yol açabilir. Bu durum, siyasi kemer sıkma önlemleriyle birleştiğinde, ABD Hazinesi’nin daha fazla tahvil ihraç etmesiyle sonuçlanır. Hayes, zenginlere yapılan faiz ödemelerinin harcamaları ve nominal GSYİH büyümesini teşvik etmesi nedeniyle bu döngünün paradoksal olarak ekonomik büyümeyi körüklediğini savunmaktadır.

Ünlü Analist, İzleme Listesindeki 10 Altcoin’i Açıkladı!

Hayes kripto paraları savunmaya devam ederken, yapay zeka odaklı şirketler de dahil olmak üzere kripto para sektörünün bu değişen ekonomik manzaralar arasında gelişmek için iyi bir konumda olduğuna inanıyor. YZ şirketleri, önemli nakit rezervleri ve sağlam gelir akışlarıyla, kredi veya kredi için geleneksel bankalara daha az bağımlıdır ve bu da onları cazip yatırımlar haline getirir. Bununla birlikte Hayes, yapay zeka sektöründe aşırı değerlenme, halka arzlar için uzun zaman çizelgeleri ve token kilitleme süreleri gibi potansiyel riskler konusunda da uyarıda bulundu. Üç çılgınlığın (yapay zeka, kripto ve para basımı) bir araya gelmesinin önemli bir varlık balonuna yol açabileceğini söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1