Binance, Bu Bölgelerdeki Bazı Hizmetlerini Askıya Alacak!

Kripto para borsası Binance, Latin Amerika ve Orta Doğu’daki kripto banka kartı hizmetlerini 25 Ağustos’tan itibaren askıya alacak. Kripto banka kartı, diğer banka kartları gibi çalışarak kullanıcıların günlük mal ve hizmetler için ödeme yapmasına olanak tanıyordu. Tek fark, bu kartların kripto para varlıklarıyla finanse edilmesiydi. İşte detaylar…

Binance, banka kartı hizmetlerini sonlandırıyor

Latin Amerika ve Orta Doğu’daki kripto banka kartı hizmetleri 21 Eylül’de sonlandırılacak, ancak borsa geri ödemelerin ve anlaşmazlıkların 20 Aralık 2023’e kadar işlenebileceğini iddia etti. Sorun ilk olarak bir X (eski adıyla Twitter) kullanıcısının Kolombiya’daki kripto banka kartlarıyla ilgili sorunları sormasıyla ortaya çıktı. Binance bu soruya, banka kartı hizmetlerinin 25 Ağustos’tan itibaren askıya alınacağını belirten bir duyuruyla yanıt verdi ve bu karara neyin yol açtığını açıklamadı. Açıklamada şu ifadeler yer adı:

Merhabalar, Binance Card artık Latin Amerika ve Orta Doğu‘daki kullanıcılar tarafından kullanılamayacak. Ürün, çoğu banka kartı gibi Binance kullanıcıları tarafından temel günlük harcamaları ödemek için kullanılıyor ancak bu durumda kartlar kripto varlıklarla finanse ediliyor. Kullanıcılarımızın yalnızca küçük bir kısmı (bahsedilen pazarlardaki kullanıcıların %1’inden azı) bundan etkilenmektedir. Bu ürünün kullanıcılarının, kartın artık kullanılamayacağı 21 Eylül 2023 tarihine kadar süreleri olacak. Dünyanın her yerindeki Binance hesapları etkilenmez. Mümkün olduğu durumlarda kullanıcılar, Binance tarafından tasarlanan temassız, çerçevesiz ve güvenli bir kripto para birimi ödeme teknolojisi olan Binance Pay’i kullanarak kriptoyla alışveriş yapabilir ve kripto gönderebilir.

Hizmetler, Nisan 2020’de başlamıştı

Binance, küresel ödeme pazarına girmeyi hedeflediği için kripto destekli banka kartları planını ilk olarak Nisan 2020’de açıkladı. Temmuz 2020 itibariyle, kripto banka kartları Avrupa ülkelerine ve dünya çapındaki diğer birkaç ülkeye gönderilmeye başlandı. Kripto borsası daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto banka kartları sunma niyetiyle ödeme işlemcisi Swipe ile ortaklık kurdu.

Cointelegraph, Latin Amerika ve Orta Doğu’da kripto banka kartlarını askıya almanın arkasındaki olası nedenler hakkında Binance’e ulaştı, ancak borsa bu bilgiyi vermedi. Bununla birlikte, Binance Cointelegraph’a “kullanıcılarımızın yalnızca küçük bir kısmının (belirtilen pazarlardaki kullanıcıların %1’inden azı) bundan etkilendiğini” söyledi. Binance, bu tür kullanıcıların yalnızca %1’inin karardan etkileneceğini iddia ederken, Binance CEO’su Changpeng Zhao‘nun duyuru ve buna verilen yanıtlarla ilgili bazı X gönderileri silindi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2