AOC Q27P3QW monitör inceleme! – ShiftDelete.Net

Bugün inceleme konuğumuz Türkiye’nin ve dünyanın en çok satan monitör üreticilerinden AOC olacak. Şirketin hem ofis hem de evden çalışanların rahatça kullanabilmesi için geliştirdiği yeni 27 inç boyutundaki monitörü AOC Q27P3QW hakkındaki tüm detayları inceleme yazımızda paylaşıyoruz.

AOC Q27P3QW monitör inceleme!

Tasarım ve ergonomi

AOC Q27P3QW, dışarıdan bakıldığında oldukça şık bir tasarıma sahip. İnce ekran çerçeveler ev estetik hatlara sahip masa standıyla tasarımsal anlamda bir bütünlüğe sahip. Kullanım şeklinize göre monitörü yalnızca yukarı aşağı veya sağa sola değil, aynı zamanda pivot pozisyona da getirebiliyorsunuz.

Buna ek olarak, hem alt tarafında hem de monitörün sol tarafında bulunan USB çıkışları sayesinde telefondan kameraya kadar tüm teknolojik cihazlarınızı kablo veya bluetooth dungle aracılığıyla hem veri aktarımı hem de şarj etmek için bağlayabiliyorsunuz.

Tüm ev ofislerinin ihtiyacı: AOC 24V5CW monitör inceleme!

Tüm ev ofislerinin ihtiyacı: AOC 24V5CW monitör inceleme!

Ev ofislerinizde kullanabileceğiniz çözümleriyle AOC 24V5CW monitörü hakkında tüm detayları inceleme yazımızda bulabilirsiniz.

Panel ve görüntü kalitesi

Bu monitörün bir diğer öne çıkan özelliği ise kullandığı panel ve sahip olduğu görüntü kalitesi. AOC Q27P3QW, 27 inç boyutunda 4 ms tepkime süresine ve 75 Hz yenileme hızına sahip, QHD yani 2K (2560 x 1440 çözünürlüklü) IPS bir panel kullanıyor.

Bu sayede hem iş hem oyun hem de kişisel yaşantınızda kullanabileceğiniz nihai bir cihaz karşımıza çıkıyor. Özellikle sunmuş olduğu yüksek parlaklık ve renk doğruluğu sayesinde birçok profesyonelin dikkatini direkt olarak cezbettiğini belirtelim.

Bağlantı seçenekleri

AOC Q27P3QW, zengin bağlantı seçenekleriyle de birçok rakibini geride bırakmayı başarıyor. Cihazın hem alt hem de yan tarafında çok sayıda USB çıkışı bulunuyor. Bu sayede bilgisayar kasanızın arkasındaki bağlantı girişlerini aramakla uğraşmanıza gerek kalmıyor.

Ayrıca yine alt tarafında, hemen stand üzerindeki kablo açıklığının önünde konumlanan iki adet HDMI ve bir adet Display Port aracılığıyla kalite kaybı veya giriş gecikmesi olmadan yüksek kalitede ses ve görüntüyü sisteminizden bu monitöre aktarabiliyorsunuz. Üstelik aynı anda birden çok cihazı bağlayabilir ve aralarında geçiş yapabilirsiniz.

Mikrofon, hoparlör ve Windows Hello destekli Webcam

Bu monitörün bakıldığında ilk göze çarpan özelliği ise sahip olduğu dahili webcam. Bu sayede harici hiçbir cihaza sahip olmadan yalnızca monitörünüzü bilgisayara bağlayarak yüksek kalitede konferans görüşmeleri yapmanıza olanak sağlayan bir webcam ve mikrofona sahip oluyorsunuz.

Üstelik dahili kamerası sayesinde sunulan Windows Hello desteği aracılığıyla bilgisayarınız kilit ekranındayken yüz tanıma sayesinde oturum açabiliyorsunuz. Dolayısıyla şifreye kıyasla çok daha güvenli bir yöntem olduğu için bu özelliği de kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Aynı zamanda kulaklık takmanıza veya hoparlör satın almanıza da gerek olmadığını belirtelim. Zira bu cihazın içerisinde dahili olarak 2x5W şeklinde hoparlörler konumlandırılmış durumda. Dolayısıyla satın aldıktan sonra direkt fişe takabilir ve toplantılara katılabilirsiniz.

Göz sağlığı ve güç tüketimi

AOC Q27P3QW, AOC Flicker-Free Teknolojisi, yani titreşen ışık seviyelerini azaltan bir DC (Doğru Akım) uygulamalı arka aydınlatma panel teknolojisini kullanıyor. Bu sayede yorgunluk ve göz yorulmasını en aza indirerek verimli bir çalışma ve eğlence süresi geçirmenizi sağlıyor.

Ayrıca AOC Low Blue Light teknolojisinden de bahsedelim. Bu özellik sayesinde kısa dalga boyuna sahip mavi ışık gözünüze zarar vermiyor. Zira monitör, görüntünün rengini değiştirmeden zararlı mavi ışıkları engelliyor.

Son karar

Geçtiğimiz dönemde bu monitörün 24 inç boyutlu kardeşini ve 24 inç boyutlu webcamsiz versiyonunu inceleme fırsatı bulduk. Bu üç ürünü de kullanırken bir hayli memnun kaldık. Zira sınırlarını zorlasak da bizlere vadettiği tüm yetenekleri sorunsuzca sergilemeye devam etti.

Başta AOC Q27P3QW olmak üzere bu seriye ait monitörleri hem iş hem oyun hem de kişisel yaşantınızda film izlemek veya farklı işlerinizde kullanmak için gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Sizlere yalnızca kağıt üstünde değil, gerçek kullanım senaryolarında da tüm özelliklerini sunacaktır.

Aynı anda bilgisayarınızla konsolunuzu bağlayabilir, telefonunuzu şarj ederken mouse, klavye ve kontrolcüyü monitöre takabilirsiniz. İstediğinizde toplantıya girebilir, istediğinizde de yüksek görüntü kalitesinde dizi izleyebilirsiniz. Dolayısıyla tek bir monitörü birden fazla iş için hem de profesyonel anlamda kullanabilirsiniz.

source site-29