Analist Benjamin Cowen: “Bitcoin’de Ralli Yakın Ancak…”

Kripto para piyasası, son aylarda volatilitesiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bitcoin, özellikle yatırımcılar için önemli bir varlık olarak kabul edildiğinden, bu popüler dijital varlığın fiyat hareketleri yakından takip ediliyor. Bitcoin’in geleceği hakkında birçok analist görüşü bulunsa da, son zamanlarda popüler analist Benjamin Cowen’ın tahminleri öne çıktı. Cowen Bitcoin’in (BTC) 2023’ün geri kalan günleri boyunca potansiyel fiyat hareketini özetledi.

Cowen’a göre, Bitcoin’in fiyatı, tek haneli yüzde puanlar oranında bir düşüş yaşamaya hazırlanıyor. Bu düşüş, Cowen’a göre uzun vadeli yatırımcılar için önemli bir fırsat sunabilir. Cowen analizinde bir death cross (ölüm kesişimi) oluşumunu gündeme getirdi:

“Bitcoin’in yakın zamanda önceki en düşük seviyeyi (24.800 dolar) aşması büyük olasılık. 

Bu kadar düşük bir seviyeye ulaştıktan sonra BTC’nin death cross’a doğru bir rahatlama rallisi görmesi mümkün (50 günlük basit hareketli ortalama 200 günlük basit hareketli ortalamanın altına düşmesi). 

Bununla birlikte, herhangi bir yükseliş muhtemelen kısa ömürlü olacak ve daha düşük yüksek seviyelere neden olacaktır. BTC muhtemelen yılın geri kalanında düşüş eğiliminde olacak.”

Analist farklı bir video güncellemesinde, oluşmakta olan death cross’un, halving öncesi önceki yılda Bitcoin’i vuran benzer bir sinyali yansıttığına dikkat çekti. Gelecekteki Bitcoin halving etkinliğinin 2024 yılının Nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

“Öyleyse, death cross gibi sansasyonel bir isim olsa da, tarihsel olarak ona yaklaşırken yükseldiğimizin farkında olmanızı istiyorum. Death cross gününde olduğu gibi, ya da belki de bir gün önce.

Bitcoin’in 2019’daki fiyat hareketine gerçekten detaylı bir şekilde bakarsanız, aslında hala ürkütücü derecede benzer olduğunu görürsünüz.”

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-8