Ağustos Ayında Kripto Para Piyasasında Trend Ne? Hangi Erken Projeler Keşfedilmeyi Bekliyor?

Tanınmış bir DeFi ve Web3 araştırmacısı olan Stacy Muur, geçtiğimiz günlerde Twitter’da Ağustos ayı kripto para trendlerine ilişkin analizini paylaştı.

Paylaşımında, kripto alanının geleceğini şekillendireceğine inandığı iki ana trendin altını çizdi: yeni katman 2 (L2) ağlarına likidite akışı ve hesap soyutlamanın (account abstraction, AA) benimsenmesi.

1- Yeni Katman 2 Ağları

Muur’a göre 2023’teki en önemli gelişmelerden biri, likiditenin mevcut L1 ve L2 çözümlerinden daha hızlı, daha ucuz ve daha ölçeklenebilir işlemler sunan yeni L2 ağlarına taşınması olacak.

Analist, geçtiğimiz hafta içinde Base, Mantle ve Linea gibi birkaç yeni Ethereum ölçeklendirme çözümünün toplam kilitli değerlerinde (TVL) etkileyici bir büyüme görüldüğüne dikkat çekti.

Ayrıca, bu yeni L2 ağlarının her birinde TVL’ye göre en iyi protokollerin ayrıntılı bir dökümünü ve ekosistemlerinin gelecekteki görünümüne ilişkin tahminlerini de sundu. Bu yeni L2 ağlarında başlatılması beklenen en üst düzey protokollerden bazılarının Aave, Balancer, Rhino Fi, Magic Eden, EigenLayer, Ankr, PolyhedraZK, Pendle, Rarible, Orbiter Finance ve daha fazlasını içerdiğini kaydetti.

Ayrıca Volmex Finance, Perennial Labs, Pike Finance, Farcaster, Moonwell DeFi, Gauntlet Network, Myso Finance, StraDefi.io, Stratum Exchange, Pinnako Dex, Script Network, Lynex Fi, Velocore XYZ, Star Protocol, Bounce Finance ve Cashmere Labs gibi izlemeye değer olduğunu düşündüğü daha az bilinen bazı protokollerden de bahsetti.

Muur, yeni L2 ağları arasında Mantle’ı en güçlü çözümlerden biri olarak gösterdi. Mantle’ın EigenLayer MNT dual staking, Mantle LSD (Katmanlı Güvenlik Tasarımı) ve GameFi, DeFi, NFT’ler, Social ve daha fazlasını kapsayan çeşitli bir ekosistem gibi onu diğerlerinden ayıran birçok benzersiz özelliğe sahip olduğunu açıkladı.

2- Hesap Soyutlaması (Account Abstraction)

Muur’un analizinde vurguladığı ikinci trend hesap soyutlamasıydı (AA). AA’yı DeFi ürünlerinin kullanıcı deneyimini (UX) iyileştirmede önemli bir ilerleme olarak tanımladı. UX, blok zincirinin altında yatan teknolojinin kullanıcı arayüzünden ayrılmasını sağlar.

Bu, kullanıcıların gaz ücretleri, nonce yönetimi, işlem imzalama gibi karmaşık ayrıntılar hakkında endişelenmelerine gerek kalmadan DeFi ürünleriyle etkileşime girebilecekleri anlamına geliyor.

Muur, MetaMask’ın halihazırda kullanıcılarına hesap soyutlamanın avantajlarını sağlamanın yolları üzerinde çalıştığını belirtti.

Ayrıca, bu alanda gerçekleşmiş veya 2023 yılında gerçekleşmesi beklenen birkaç önemli gelişmeyi de sıraladı. Bunlar arasında şunlar var:

  • Fuel Network – yerel bir hesap soyutlama modüler yürütme katmanı
  • Holdstation – zkSync’te vadeli işlem ticareti için akıllı bir sözleşme cüzdanı
  • Plena Finance – bir hesap soyutlama cüzdanı
  • Fuse Network – Web3 ödemelerinin ana akım olarak benimsenmesi için iş ve tüketici dostu bir blok zinciri
  • Argent – bir başka hesap soyutlama cüzdanı

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4