Adımı Robinhood Attı! Sesi Kriptolardan Gelebilir

Popüler çevrimiçi aracılık platformu Robinhood bugün önemli bir geri alım anlaşmasına imza attı. Buna göre Sam Bankman-Fried’in Emergent Fidelity Technologies şirketinden 605 milyon dolar değerindeki hisseleri geri aldı. Diğer taraftan bir hisse geri alım anlaşmasını başarıyla sonuçlandırdı. Bu önemli geri alımın duyurusu, Robinhood’un yılın başlarında bu hisseleri geri alma niyetini açıklamasının ardından geldi. Geri alımı tamamlamak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 8-K başvurusu söz konusuydu.

Robinhood yasal onay ve hisse alımı

Bu dönüm noktası niteliğindeki hisse geri alımı New York mahkemesi tarafından onaylandı. Diğer taraftan Robinhood şirketinin 55 milyondan fazla hisseyi satın almasını kolaylaştırdı. Böylece hükümet adına Birleşik Devletler Marshal Servisi aracılığıyla işlem gerçekleştirildi. Bu hisselerin her biri 10.96 dolarlık fiyatla satın alıma konu oldu.

Robinhood Finans Direktörü Jason Warnick, bu işlemin tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. Şirketin müşterilerinin ve hissedarlarının yararına büyüme hedeflerine olan bağlılığını vurguluyor.

Emergent Fidelity Technologies iştiraki

Sam Bankman-Fried tarafından yönetilen Emergent Fidelity Technologies, bu hisseleri ilk olarak Mayıs 2022’de satın almıştı. Ancak şirket Şubat ayında iflas başvurusunda bulunarak Robinhood’un bu önemli hisse geri alımına zemin hazırladı.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda burada benzersiz bir geri alım çabasının olduğunu görüyoruz. Robinhood, Şubat ayındaki dördüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında, yönetim kurulunun başlangıçta Emergent Fidelity Technologies tarafından satın alınan kalan 55 milyon Robinhood hissesinin geri alımını araştırmak için yetki verdiğini açıkladı. Şirket ayrıca, böyle bir hisse geri alımı için sınırlı emsal olduğunu belirterek durumun yeniliğine dikkat çekti.

İhtilaflı mülkiyet ve hukuki anlaşmazlıklar

Hisse alım anlaşması sonuçlanmadan önce çok sayıda taraf bu hisselerle ilgilendiğini ifade etmişti. Özellikle, Sam Bankman-Fried başlangıçta hisselerin kontrolünü elinde tutmaya çalıştı. Ancak Ocak ayında hükümet yetkilileri bu varlıklara el koydu. İlgili bir yasal olayda BlockFi, Alameda’nın kredilerde temerrüde düşmesinin ardından teminat olarak hizmet ettiklerini ileri sürerek Robinhood hisselerinin kontrolünü ele geçirme girişimi nedeniyle Emergent aleyhine bir dava açtı.

BlockFi’nin hukuk ekibi, değerini korumak için bu tür tüm teminatların derhal teslim edilmesi ve/veya tasfiye edilmesi hakkını vurguladı. Robinhood sonuçta 605 milyon dolarlık hisse geri alım anlaşmasını tamamlamadı. Buna göre  gelişme stratejik finansal hamlelerinin ve gelecekteki büyümesine olan bağlılığının altını çiziyor. Bu işlem şirket için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Ayrıca finans piyasalarının sürekli gelişen ortamında bu değerli hisselerin sahipliğini ve elden çıkarılmasını netleştiriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2