Yüzde 30 Bin Yükselen BALD Coin Çakıldı! XRP20 Çıtayı 2 Milyon Dolara Çıkardı

Kripto para borsası Coinbase tarafından 13 Temmuz’da başlatılan Ethereum Layer 2 ağı Base tabanlı yeni meme coin BALD, bir günde tam yüzde 30 bin artış gösterdi. Ancak blok zinciri verilerine göre, geliştiricisinin piyasadan yaklaşık 1,9 milyon dolar değerinde bin 34 Ether çektiği iddiasının ardından yüzde 85 düştü. Bu rug-pull söylentilerinin ardından ortaya da ilginç bir iddia atıldı. Zincir üstü veri analistleri, Alameda Research ile BALD’ın arasında önemli bağlantılar keşfetti. Bazı blok zinciri gözlemcileri, kullanılan cüzdanların, şu anda ev hapsinde olan ve internete erişimi sınırlı olan eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’i işaret ettiğini söyledi.

Kripto para dünyası inkâr edilemez bir şekilde büyüleyici olsa da bu tarz dolandırıcılıkların yaşanması kaçınılmaz oluyor. Yatırımcılar para kazanmak için güvenilir bir yatırım arıyor.

Bununla birlikte, özellikle bir token olarak ‘menkul kıymet olmadığı’ kararının ardından sektörde en çok takip edilen kripto varlıklarından biri XRP.

Pepe 2.0’ın ardından, Bitcoin, Ethereum ve diğer büyük kapaklar etrafında merkezlenen bir dizi meme coin ve ‘2.0 token’ piyasaya sürüldü. Bu “Meta 2.0 versiyonu” konusu, mevcut bir markadan yararlanma ve yatırım getirisi açısından önceki başarıları tekrarlama fırsatı sunması nedeniyle son aylarda token alıcılarının büyük ilgisini çekti.

Yeni bir token olan XRP20 de XRP’nin son dönemdeki fiyat artışından faydalanacak bir sonraki coin olarak nitelendiriliyor.

Bu yüzden XRP20 token satın almak isteyenler için aşağıda bu yeni coin’le alakalı geniş bir bakış açısı sunduk.

Ripple’ın Başarısından İlham Alan XRP20 Coin Nedir?

Ripple’ın XRP tokeni, 2013’ten 2017’ye kadar yüzde 22 bin 700’lük bir yükseliş yaşayarak kripto dünyasının önde gelen oyuncularından biri olmuştu. Yakın zamanda XRP lehine verilen mahkeme kararının ardından, kripto piyasası benzer kazanç olasılıklarıyla çalkalanıyor.

Yepyeni bir ERC-20 tokeni olan XRP20, selefi Ripple’ın XRP’sinin ötesine geçen ayırt edici özellikler sunarak düşüşteki kripto alanında umut verici bir girişimi temsil ediyor. XRP’nin mirasından doğan XRP20, orijinal XRP’nin meteorik yükselişini kaçıranlar için ikinci bir şans sağlamayı amaçlıyor. Aynı adı paylaşmasına rağmen XRP20, Ethereum blok zincirinin işlevlerini kullanan bağımsız bir proje olarak faaliyet gösteriyor.

XRP20’ye, XRP Ordusunun Katılma Potansiyeli

XRP20’nin potansiyeli, topluluğun coşkusuyla daha da artıyor. XRP’ye verdiği aktif destekle bilinen XRP Ordusu’nun XRP20’yi de aynı şevkle kucaklaması muhtemel gözüküyor. Kurucular ya da ekip üyeleri için ayrılmış tokenler olmadığından, topluluk odaklı yaklaşım kripto öncelikli destekçilerde iyi yankı buluyor.

Benzersiz Tokenomik: Büyüme ve İstikrar

Ekip, XRP20 satın almak isteyenler için masaya yeni dinamikler getiriyor. Ripple’ın orijinal XRP’sinden farklı olarak, XRP20’nin deflasyonist yapısı, işlemlerde yüzde 0,1 yakım oranı ve hisse-kazanç faydası ile uzun vadeli büyüme vadediyor. Toplam 100 milyar token arzının yüzde 40’ı devam eden ön satışa, diğer yüzde 40’ı ise stake etmeye tahsis edilerek kıtlık değeri artırılıyor. Bu dağıtım uzun ömürlülüğü teşvik ediyor ve pasif gelir için yollar açıyor.

XRP20 İçin Başarıya Giden Yol Haritası

ETH’de piyasaya sürülme kararı da ek avantajlar sağlıyor. Çünkü Ethereum, en geniş merkeziyetsiz cüzdan sağlayıcıları yelpazesine sahip en çok kullanılan ve güvenli zincir olarak biliniyor. Ayrıca alıcıların XRP20’yi takas etmesini, izlemesini ve saklamasını kolaylaştırıyor.

XRP20 ekibinin gelecek planları, değer artışını ve topluluk katılımını teşvik etmek için titizlikle hazırlandı. Satış sonrası faaliyetler arasında lansman öncesi pazarlama, kıtlığı artırmak için yakım aktivasyonu ve merkeziyetsiz bir borsa (DEX) lansmanı yer alıyor.

Kısa süre önce piyasaya sürülen XRP20, cazip bir ön satış aşaması sunarak erken yatırımcıların XRP’nin tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,000092 dolardan XRP20 token satın almasına olanak tanıyor. Ön satışın 1,85 milyon dolarlık yumuşak sınırı ve 3 milyon 680 bin dolarlık sabit sınırı, hızlı bir satış vadederek fazlasıyla heyecan yarattı. Yatırımcılar satın alımlar için ETH veya USDT kullanarak katılım kolaylığı sağlayabilir.

Kripto Dünyasında Bir Umut Işığı

XRP20 web sitesi, topluluğunu ilk sıraya koymanın, yani bireysel yatırımcının projenin odak noktası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanıyor:

“Şirketin kurulduğu 2012 yılında hiçbir bireysel alıcının ICO sırasında XRP satın alma şansı yoktu. Ancak bugün XRP20’yi ön satışta, orijinal token piyasaya girdiğinde 0,01 dolardan bile daha düşük bir fiyata satın alabilirsiniz. Orijinal XRP, eski finans kurumları için tasarlanmıştı ve bireysel yatırımcılar için her zaman faydadan yoksundu. XRP20, zincir üzerinde stake etme özelliğini getirerek bu durumu değiştiriyor. Artık XRP20’ye sahip olan herkes pasif gelir elde etmek için tokenlerini stake edebilir.”

XRP20’nin lansmanı, kripto para dünyasında bir umut ışığını ve yeni bir fırsat dönemini simgeliyor. XRP20, XRP’nin yükseliş öyküsünden yararlanarak yenilikçi özelliklerle birleştiğinde, somut beklentilere sahip benzersiz bir proje olarak öne çıkıyor.

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

source site-2