Yeni Bir Model Tarihi Belirledi: Bitcoin Boğa Koşusu Başlayacak!

Lider kripto 2025’te tüm zamanların en yüksek seviyesinde mi olacak? Yeni bir model, bir sonraki Bitcoin boğa koşusunun ne zaman başlayacağını öngörüyor.

Bitcoin “boğa koşusu startı” için geri sayımda!

CryptoCon takma isimli analist, Bitcoin hodlers’ın BTC fiyatının bir sonraki zirveyi ne zaman hedefleyeceğine dair ipuçları için Kasım 2024’e bakmaları gerektiğini söylüyor. Ancak analist, Bitcoin’in 2024’ün sonlarında bir boğa koşusuna başlamadan önce “orta döngü sükuneti” ile hodlers’ı test etmek üzere olduğunu belirtiyor. Yaratıcısı popüler analist CryptoCon’a göre, “28 Kasım Döngüleri Teorisi” 2025 yılında BTC fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacağını öngörüyor.

Mevcut Bitcoin dört yıllık fiyat döngüsünün doğasına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Bu ortamda CryptoCon, BTC’nin belirli bir zamanda nasıl davrandığı söz konusu olduğunda her şeyin birçok kişinin hayal ettiğinden daha basit olduğunu söylüyor. “28 Kasım” grafiğini açıklayan CryptoCon, bu tarihi yıl içinde önemli bir pivot noktası olarak tanımlıyor. Ayrıca, her iki tarafta da üç haftalık bir dönem olduğunu belirtiyor. Bu bağlamda analist, şu açıklamayı yapıyor:

Teorime karşı 4 yıllık zaman döngülerini kullanmak, Bitcoin’in başlangıcından bu yana zaman içindeki tam davranışını üretir. Döngüler, 28 Kasım’daki ilk yarılanma tarihi etrafında merkezlenmiştir. Bitcoin fiyat hareketi ilk dip noktası olan 8 Ekim 2010’da başladı. Bu, döngü eğrilerinin her 4 yılda bir zirve yaptığı yerdir. Zirveler ve dipler 28 Kasım’dan +/- 21 gün sonra eğri üzerindeki uygun zamanlarında gelir. Zirveler yükselişte, dipler zirvede.

Model bir sonraki ilgi noktası için 2024 Kasım’ı işaret ediyor

Grafik, 28 Kasım’ı BTC’nin her dört yılda bir “boğa koşusu başlattığı” tarih olarak tanımlıyor. Sonuncusu 2020 yılında BTC’nin önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) aşarak bir yıl sonra 69.000 dolarlık mevcut rekorunu kırmasıyla gerçekleşti. Dolayısıyla bir sonraki ilgi noktası Kasım 2024. O zamana kadar, Bitcoin fiyat hareketi zamanını bir “orta döngü durgunluğu” içinde geçirecek. CryptoCon, şu değerlendirmesini paylaşıyor:

Bitcoin dibe vurduktan sonra, fiyat erken bir ilk döngü hareketi (turuncu) yapar ve orta döngü sükunetine girer. Bu, Bitcoin’in eğri dibe vurana kadar medyan fiyat (önceki ATH’nin yarısı) etrafında zaman geçirdiği döngünün en uzun kısmıdır.

Bitcoin
Bitcoin 28 Kasım teori grafiği. Kaynak: CryptoCon

Analist, Bitcoin’in Temmuz ayındaki 31.800 dolarlık yerel zirveye atıf yapıyor. Bu bağlamda BTC’nin “neredeyse kesinlikle” erken zirvesini gördüğünü de sözlerine ekliyor.

Bir Bitcoin “boğa piyasası sahtekarlığı”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, BTC fiyat hareketinin 2024 halving etkinliğinde nereye gideceğine ilişkin görüşler farklılık gösteriyor. Bazıları, gelecek yıl Nisan ayındaki etkinlikten önce hodlerların göreceği tek şeyin mütevazı kazançlar olacağını söylüyor. Ticaret paketi DecenTrader’ın kurucu ortağı Filbfilb, yine de halving için 46.000 doları hedef olarak verdi. Ayrıca, yıl sonu için 35.000 doları işaret etti.

Bu arada CryptoCon, son bülteninde 2023 BTC fiyat davranışını “boğa piyasası sahtekarlığı” olarak özetliyor. Bu doğrultuda analist, şu yorumu yapıyor:

Bu, boğa piyasasının birçok sinyalin tetiklenmesiyle başlamış gibi görünmesini sağlıyor. Ancak daha sonra bir noktada fiyat devam edemiyor. Bu şimdiye kadar gördüğümüz en ikna edici örnek. Şahsen, bunun için hala biraz zaman olduğunu düşünüyorum ve sabırla tamamlanmasını bekliyorum.

Bitcoin
BTC 1 günlük grafik. Kaynak: TradingView

Basın zamanında Bitcoin (BTC) günlük bazda hafif artışla 25.864 dolardan işlem görüyordu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2