Yeni Bir Meme Coin Furyası Mı Başlıyor? Kısa Sürede Yüzde 4,5 Milyonluk Fiyat Artışı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Coinbase’in katman-2 ağı Base üzerinde piyasaya sürülen meme coinler, 45 bin kata varan değer kazancı kaydetti.

Bu yıl içerisinde Pepe ile başlayan ardından BRC-20 tokenlarıyla devam eden meme coin furyası şimdi de başka bir ağda gündeme geldi. Coinbase’in temmuz ayı ortasında başlattığı katman-2 ağı Base üzerinde piyasaya sürülen meme coinler, dudak uçuklatan bir performansa imza attı. Geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen meme coinler arasında ön plana çıkan BALD, kısa süre içerisinde 45 bin kata varan bir yükseliş yaşadı.

Dex Screener verilerine göre Base ağında 29 Temmuz tarihinde merkeziyetsiz borsa (DEX) LeetSwap üzerinden alım-satıma açılan BALD/WETH işlem çiftinde BALD, ani bir yükselişle nerdeyse 0 seviyesinden 0,0867 dolar seviyesine kadar değer artışı kaydetti. Ortalama %4,5 milyon yükselişe denk gelen bu artışın sonrasında BALD, %35’in üzerinde bir geri çekilme yaşadı. Ancak yaşanan geri çekilmeye rağmen meme coin, %2,8 milyonluk değer artışını korumayı başardı.

Base ağının halka açık lansmanı ağustos ayında gerçekleştirilecek olsa da geliştiriciler temmuz ayı ortasından beri ağa erişebiliyor. Dune Analytics verileri, mevcut durumda ağa yaklaşık 66 milyon dolar değerinde 35.339 Ethereum (ETH) aktarıldığını gösterdi. Ethereum aktarımlarının büyük bir kısmı, BALD’ın ivmeyle yükseldiği 30 Temmuz tarihinde gerçekleştirildi.

Ayrıca LeetSwap üzerinde yer alan BALD/WETH işlem çiftinin 32,4 milyon dolarlık likidite ile Base ağında bulunan yaklaşık 66 milyon dolarlık varlığın neredeyse yarısını taşıdığı görüldü.

Bunun yanı sıra BASED, BASE, TOSHI ve TwitterX gibi diğer memecoinlerin de son 24 saatte %730 ile %75 bin arasında değişen değer kazançları kaydettiği görüldü.

Geçtiğimiz şubat ayında duyurulan ve herhangi bir yerel token’a sahip olmayacağı bildirilen Base ağı, 25 mayıs tarihinde yol haritasını açıklamıştı.

source site-9