Yatırım Devi İlk Adımı Bu Altcoin İle Attı!

Cathy Wood’un ARK Invest’i ilk spot Ethereum ETF’si için başvuru yaptı. Ark 21Shares Ethereum ETF, ABD’de lider altcoin ETH’ye doğrudan yatırım yapan böyle bir fonu listelemeye yönelik ilk girişim.

ARK Invest, spot ETF için ilk adımı Ethereum ile attı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Çarşamba günü yapılan bir başvuruya göre, varlık yöneticileri ARK Invest ve 21Shares, doğrudan Ethereum (ETH) tutacak bir borsa yatırım fonu (ETF) için düzenleyici onay başvurusunda bulundu. Ark 21Shares Ethereum ETF, ABD’de lider altcoin ETH’ye doğrudan yatırım yapan böyle bir fonu listelemeye yönelik ilk girişim olarak göze çarpıyor. Fon, varlıkları Coinbase Custody Trust Company ile saklayacak.

Haber başlangıçta Ethereum ve Bitcoin fiyatını yükseltti. Ancak ralli kısa sürdü uzun ömürlü olamadı. Lider kripto ve lider altcoin dosyalama öncesinde görülen fiyatlara geri döndü. Dosyalama, Ark ve 21Shares’in ortak girişimi de dahil olmak üzere, çok sevilen bir spot Bitcoin ETF’si için yapılan bir dizi başvuruyu takip ediyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere SEC geçen hafta tüm bu başvurulara ilişkin kararını erteledi. Dosyalama aynı zamanda ilk vadeli işlem Ethereum ETF’sinin SEC onayı olması beklenen tarihten önce geldi. Beklentiler, SEC’in Ekim ortasında ya da öncesinde bir karar vereceği yönünde.

Bernstein: 676.000.000.000 dolarlık çoklu altcoin ETF’leri geliyor

Küresel varlık yönetimi fonu Bernstein’ın kıdemli bir analisti, spot Bitcoin (BTC) ETF’sinin onaylanması halinde birden fazla altcoin borsa yatırım fonunun (ETF) hayata geçmesinin muhtemel olduğunu söylüyor. Bernstein’da küresel dijital varlıklar genel müdürü olarak da çalışan Gautam Chhugani, Grayscale’in geçen hafta SEC’e karşı kazandığı yasal zaferin, düzenleyicilerin spot kripto ETF başvurularını değerlendirirken kullanmaları için “kesin ilkeler” belirlediğini söylüyor. Bu bağlamda Chhugani, “Kripto ETF fırsatının sadece Bitcoin’le sınırlı kalmayacak. Birden fazla altcoin projesine de yayılacağını tahmin ediyoruz…” diyor.

Bu arada mahkeme geçen hafta SEC’i Grayscale’in spot Bitcoin ETF başvurusunda hatalı buldu. Yargıç, SEC’in kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğine karar verdi. Grayscale ilk olarak Haziran 2022’de SEC’e dava açtı. Davada, düzenleyici kurumun ETF başvurusunu reddetmesinin ayrımcı olduğunu iddia etti. Yargıç, SEC’in keyfilik ve tutarsızlıktan kaçınmak için şirketin başvurusunu yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Ancak SEC, bir dizi spot tabanlı Bitcoin ETF başvurusuna ilişkin kararlarını Ekim ayına kadar erteledi. Chhugani, Bitcoin ve altcoin projelerindeki son temel gelişmelere dikkat çekiyor. Bu gelişmelerin kendisini genel olarak sektörde yükselişe geçirdiğini söylüyor. Buradan hareketle Chhugani, şu yorumu yapıyor:

Mahkemelerdeki güçlü performans (iki ay içinde Ripple ve Grayscale), ETF şansının artması ve artan kurumsal ilgi, geçmişteki bireysel liderliğindeki kripto döngülerinin aksine bir durumu gösteriyor. Bu döngü daha yavaş gelişen bir döngü. Ancak düzenleyici netlik ve alana giren daha stratejik uzun vadeli oyuncular gibi çok daha güçlü temellere dayanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1