Yaprak Dökümü! Dev Fon Bitcoin ETF Başvurusunu Geri Çekti

Bitcoin ve altcoin dünyasında önemli gelişmeler meydana gelmeye devam ediyor. BTC için 2 bin dolarlık bir fiyat artışına neden olan Grayscale zaferi sonrasında dün akşam saatlerinde yeni gelişmeler ortaya çıkmıştı. Buna göre SEC yedi firmanın Bitcoin ETF başvurusunu ertelemişti. Sonrasında ise BTC’de bir düşüş dalgası söz konusu olmuştu. Şimdi ise yeni bir gelişme daha var. Son gelişme Bitwise ile ilgili. Detaylara hep birlikte bakalım.

Bitcoin ETF için Bitwise’ın geri çekilmesi: Ani bir değişiklik

Dev varlık yönetim şirketi Bitwise bugün şaşırtıcı bir gelişme ile gündeme geliyor. Buna göre Bitcoin ve Ethereum ETF başvurusunu geri çekmek için hamle yapıyor. Bu çerçevede ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) talepte bulunuyor. Bu beklenmedik hamle, Bitwise’ın Baş Yatırım Sorumlusu Matt Hougan’ın yakın zamanda verdiği bir röportajda tüm ETF’lerin onaylanmasını tutkuyla savunmasından sadece birkaç gün sonra geldi.

Bitwise’ın ETF başvurusunu geri çekme kararı dikkat çekiyor. Buna göre özellikle Grayscale’in SEC karşısındaki son zaferi ışığında, kripto para topluluğunu şaşırttı. İlk olarak 3 Ağustos’ta sunulan ETF başvurusu gündeme bomba gibi düşmüştü. Fonların göreceli piyasa değerlerine göre Bitcoin veya Ethereum vadeli işlem sözleşmelerine tahsis edilmesini önermişti. Ayrıca Bitwise, ProShares ile aynı dönemde başka bir ETF başlatmak için ortaklık kurmuştu.

Geri çekmenin arkasındaki belirsiz nedenler

Bitwise’ın Bitcoin ve Ethereum Piyasa Kapitalizasyon Stratejisi ETF başvurusunu geri çekmesi soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Buna göre kripto dünyasında yaşanan şok dalgalarına rağmen, bu kararın ardındaki kesin nedenler hala anlaşılabilmiş değil.

Geri çekme bildiriminde yer alan bir açıklama şu şekilde yer alıyor. “Fon, yatırımcılara sermaye kazancı sağlamayı amaçlamaktadır. Fonun yatırım hedefine ulaşacağına dair hiçbir güvence verilemez.”

Bitwise’ı çevreleyen gelecek spekülasyonları

Bitcoin ve altcoin topluluğu şimdi Bitwise’ın ETF’lere yönelik gelecek planlarını merakla bekliyor. Bitwise’ın üst düzey yöneticileri tarafından yapılan açıklamalar ile şirketin son eylemleri arasındaki tutarsızlık var. Buna göre bu durum yatırımcılar arasında belirsizlik yarattı.

Kriptokoin.com olarak baktığımızda sonuç olarak, Bitwise’ın Bitcoin ve Ethereum ETF başvurusunu beklenmedik bir şekilde geri çekmesi dikkat çekiyor. Ayrıca kripto para dünyasını şaşkınlık içinde bırakıyor. Bu hamlenin ardındaki nedenlere ilişkin spekülasyonlar artıyor. Diğer taraftan şirketin dinamik ve sürekli gelişen kripto piyasasındaki bir sonraki adımlarını yalnızca zaman gösterecek. Ancak bu hamlenin ardından soru işaretleri de devam edecek. Önümüzdeki zaman dilimleri ETF’ler için daha pek çok sürprizi içerisinde barındırıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2