Yapay Zekadan SHIB, DOGE ve XLM İçin Kritik Tahminler!

OpenAI’nin metin tabanlı yapay zeka aracı ChatGPT’yi piyasaya sürmesiyle yapay zeka araçlarında bir canlanma oldu. Bu araçlar, online verileri yorumlayarak kripto para birimlerini analiz etme kapasitelerini geliştirdi. Bunlardan birisi olan Alphabet’in AI aracı Google Bard da piyasada ön plana çıkanlardan birisi. Biz de Google Bard’a DOGE, SHIB ve XLM tahminlerini sorduk. Yapay zeka aracı, 1 Ağustos itibariyle bize projeksiyonlarını sundu.

DOGE fiyat tahminine katkıda bulunan faktörler

Bard özellikle, Musk’ın gerçekten de X’e ödeme getirmesi durumunda DOGE’nin potansiyel fiyat artışına katkıda bulunan faktörlerin ayrıntılı bir analizini sundu. Buna meme coin’le ilgili olarak genellikle bir fiyat artışından önce gelen önceki paylaşımları da dahil. Bard, X’in DOGE’nin yeni kullanıcılara çok fazla maruz kalmasını sağlayacağını öngörüyor. Bunun da DOGE’ye olan talepte bir artışa yol açabileceğini ve fiyatını yükseltebileceğini tahmin ediyor.

Son olarak Bard, DOGE ödemelerinin X ile olası entegrasyonunun, insanların mal ve hizmet satın alırken dijital para birimini daha kolay kullanmalarına olanak tanıyacağının altını çiziyor. Sonuç olarak, bunun DOGE fiyatını artırmaya yardımcı olacağını vurguluyor. Öte yandan yapay zeka platformu, kripto piyasasındaki dalgalanmalar ve “internetin para birimi” olmayı hedefleyen rakiplerin güçlenmesi gibi DOGE’nin yükselişini sınırlayabilecek ve olası ödeme entegrasyonuna rağmen DOGE’nin fiyatını etkileyebilecek bazı faktörleri de sıralıyor.

DOGE tahmini için spesifik rakamlar

Kesin rakamlar açısından, Bard, X’in ödemeleri entegre etmesi halinde, mevcut fiyatından %1.000’lik bir artışı temsil edecek nispeten muhafazakâr bir hedef olarak 0,10 dolar ile başlayan birkaç potansiyel fiyat hedefi listeliyor. İkinci öngörüsü, mevcut fiyatından %2.500’lük bir kazanca işaret edecek olan 0,25 dolarlık daha yükseliş hedefi. En iyimser DOGE fiyat hedefi ise %5.000’lik bir fiyat ilerlemesine işaret eden 0,50 dolar idi.

X ödemeleri entegre ederse DOGE fiyat hedefleri. Kaynak: Google Bard
SHIB

SHIB fiyatını etkileyecek oyundaki faktörler

Bard, Shiba Inu için kapsamlı bir analiz yapıyor. Shibarium’un geliştiriciler tarafından benimsenmesi, sunduğu verimlilik ve ölçeklenebilirlik düzeyi ve tüm ekosistemle ilgili olumlu haberler de dahil olmak üzere “fiyat artışına katkıda bulunabilecek bir dizi faktör” olduğunu vurguluyor. Bununla birlikte Bard, bazı olumsuz haberlerin SHIB fiyatını olumsuz etkileyebilecek faktörler olabileceğini belirtiyor. Bunlar arasında, ilk olarak genel kripto para piyasasındaki düşüşü sayıyor. Ayrıca, Shiba Inu ekosistemiyle ilgili güvenlik ihlali ya da ‘rug-pull’ gibi olumsuz olaylardan bahsediyor.

SHIB analizi. Kaynak: Google Bard

SHIB tahmini için spesifik rakamlar

Belirli rakamlar açısından Bard, birçok kaynaktan faydalanarak SHIB fiyat tahminlerini listeliyor. Bu bağlamda, meme coin fiyatını 2023’ün sonuna kadar 0,0000259 dolar olacağını öngörüyor. Ayrıca, yaptığı ikinci tahmin, SHIB’nin 2023’te 0,0000289 dolara ulaşacağını gösteriyor. Son tahminde ise SHIB’i aynı dönemde 0,00001419 dolar ile 0,00002204 dolar arasında bir yere yerleştiriyor.

XLM fiyatını etkileyen faktörler

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Yargıç Analisa Torres’in 13 Temmuz 2023’te XRP’nin halka açık borsalarda satışının ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğine hükmetti. Bu kararın ardından, Stellar (XLM) sonraki günlerde %60’ın üzerinde değer kazandı. XLM’nin değerindeki artış 14 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca, 13 Temmuz’da gün içinde %100 gibi dikkat çekici bir oranda artış kaydetti.

stellar xlm

Bard, XLM fiyatının geri çekilmesine rağmen, hala karar öncesi seviyelerinin üzerinde kaldığını belirtiyor. Ayrıca, Stellar’ın daha fazla işletme ve kuruluş tarafından benimsenmeye devam ettiğinin altının çiziyor. Özellikle, Latin Amerika’nın önde gelen kripto borsası Bitso, dünya çapındaki şirketlerin Arjantin, Meksika ve Kolombiya’ya düşük maliyetli USDC ödemeleri yapmalarına olanak sağlamak için Stellar’ın Anchor Network’ünü entegre etti. Bu arada, önde gelen kripto borsası Coinbase de yakın zamanda Stellar ile entegre oldu. Artık Blockchain ağı üzerinden USDC para yatırma ve çekme işlemlerini tamamen destekliyor

XLM fiyat tahmini

Son dönemdeki performansı, XLM’nin düşüş eğilimi gösterdiğini işaret ediyor. Ayrıca, son 30 gün içinde yalnızca 12 yeşil günün olduğunu ortaya koyuyor. Bu da yukarı yönlü fiyat hareketlerinin %40 oranında gerçekleştiğini gösteriyor. Birden fazla online kaynaktan toplanan görüşlere dayanarak, hakim duyarlılığın 2023’ün sonuna kadar XLM için önemli bir fiyat artışını desteklemediği görülüyor. Son dönemdeki olumlu performansına rağmen, çeşitli platformlardan gelen beş fiyat tahmini, XLM’nin öngörülebilir gelecekte 0,20 doların üzerinde işlem görmesinin beklenmediğini gösteriyor.

SHIB
XLM 2023 sonu fiyat tahminleri. Kaynak Google Bard

Stellar şu anda 0,1548 dolardan işlem görüyor. Bir gün içinde %2,90’lık hafif bir düşüş yaşadı. Ancak, bu kısa vadeli düşüşe rağmen, hafta boyunca dayanıklılık gösterdi. Böylece, 5,13’lük kayda değer bir artış kaydetti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1