VC Devleri, Bu Altcoin Projesini Satıyor! Neler Bekleniyor?

Paradigm, Dragonfly ve a16z gibi VC devleri, iyi niyeti olarak yüklü miktarda MKR satıyor. Bu satışlar altcoin projesinin daha merkezsiz hale gelmesine yardımcı olacak. Peki, MKR yatırımcıları için kötü haber mi?

VC devleri destek amaçlı MKR satışlarına başladı

VC devleri bu hafta MakerDAO’nun MKR token bakiyelerini boşaltıyor. Bu senaryo, altcoin fiyatı üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturacak. Ancak diğer yandan protokolün daha merkezsiz olması ve gelecekteki fiyat hareketleri için büyük bir artı.

1 Ağustos’ta Menya Research analistleri, a16z’nin sonunda tüm MakerDAO bakiyesini sattığını bildirdi. Ayrıca Paradigm ve Dragonfly gibi VC firmaları da MKR rezervlerini tüketti.

Menya analistlerine göre, üç girişim devi toplu olarak bir noktada MKR arzının yaklaşık %11,5’ini tutuyordu. A16z, Eylül 2018’de ortalama 250 dolar fiyatla 15 milyon dolar veya MKR arzının %6’sını satın aldı. Paradigm ve Dragonfly, Aralık 2019’da ortalama 500 dolar fiyatla 27,5 milyon dolar veya arzın %5,5’ini topladı.

Şirketler altcoin pozisyonlarından yüksek kazanç elde ettiler

A16z, Mart 2021’den beri ortalama 1.800 dolar dolardan satış yapıyor. İlk yatırımından 7,2 kat kazanç elde etti. Geçen ay, “kalan 32.000 MKR’sini agresif bir şekilde satmak için borsalara gönderdi.”

Paradigm ve Dragonfly da partiler halinde satış yapıyor ve satın alımlarından oldukça kazançlı çıktı.

Şirketlerin devasa altcoin satın alımları piyasa üzerinde her zaman endişe kaynağı olmuştur. Uniswap gibi birçok projenin yönetim oylama sistemleri, büyük VC balinaları tarafından tamamen devralındı. Ayrıca, VC’ler genellikle altcoin’lerini özel satışlarda büyük indirimlerle alırlar ve bazen çantalarını bireysel yatırımcılara satarlar. Peki bu şirketlerin satışları altcoin yatırımcılarını nasıl etkileyecek?

MKR fiyatı ve oyun planı: Altcoin yatırımcılarını neler bekliyor?

MakerDAO artık, “Oyun Sonu (Endgame) Planı”nın bir parçası olarak geleneksel finans varlıklarına agresif bir şekilde yatırım yapıyor. Özellikle, bu yıl ABD devlet tahvillerine ve hazinelerine odaklandı.

Bu esnada, MKR fiyatı gün içinde %8 artışla bu yazının yazıldığı sırada 1,318 dolardan işlem görüyor. DeFi altcoin, son 30 gün içinde %45’in artışla sağlam bir ay geçirdi. Ancak, Mayıs 2021’deki ATH seviyesi olan 6.292 dolardan %80 civarı indirimli işlem görmeye devam ediyor. Bununla birlikte, risk sermayedarları çantalarını boşalttığına göre, proje daha merkezi değil ve fiyat hareketi boğalarla geri döndü.

Kriptokoin.com olarak a16z’in hafta sonu boyunca borsalara yüklü miktar MKR yatırdığını aktarmıştık. Transferler, MKR fiyatının yükselişte olduğu bir dönemde geldi. Şirketleri satışa yönelten Endgame vizyonu hakkında ayrıntılara bu yazıda yer verdik.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2