Varlık Yönetim Devinden Türkiye’ye 516 Milyon Dolar Yatırım Kararı!

Amerikalı özel borç finansmanı şirketi Ethos Asset Management, Türkiye’nin büyüme potansiyeline güvenerek 2024 yılının sonuna kadar ülkede 516 milyon dolar tutarında yatırım yapma kararı aldı.

Ethos Asset Management, Türkiye’nin sanayi, turizm, tarım, inşaat, madencilik, telekomünikasyon ve hizmet sektörlerindeki büyük çaplı projelere odaklanarak 2024’e kadar 250 milyon dolar, 2024 sonuna kadar ise toplamda 516 milyon dolar finansal destek sağlamayı hedefliyor. Bu strateji doğrultusunda, önümüzdeki aylarda gıda, imalat ve otomotiv sektörlerinde üç ayrı projeyi finanse edeceklerini duyurdular.

Ethos Asset Management, Türkiye pazarındaki stratejik hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla farklı sektörlerde faaliyet gösteren önde gelen şirketlere yatırım yapmayı amaçlıyor. Türkiye’nin tekstil, bilgi teknolojileri, inşaat ve turizm gibi sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere, 2021 yılından bu yana toplamda 76 milyon dolarlık yatırım finansmanı sağlamış durumdalar.

Şirketin CEO’su Carlos Santos, Türkiye’nin büyük potansiyele sahip güçlü bir ülke olduğunu vurgulayarak, şirketin Amerika, İngiltere ve Brezilya gibi farklı pazarlardaki başarısının ardından Türkiye’yi bölgesel ve küresel ekonomi için çekici bir finansman merkezi olarak gördüğünü belirtti. Santos ayrıca, Türkiye’nin hızla gelişen bir ülke olduğunu ve Ethos’un Türkiye’deki yatırımlarını artırmayı amaçladığını ifade etti.

source site-3