Ünlü Kripto Borsası Kurucusu, Gidip O Altcoinden Aldı!

Önemli bir DeFi oyuncusu olan Curve Finance, geçen hafta bir hack girişiminde 20 milyon dolar kayıp verdi. Bu darbe, kurucusu Michael Egorov‘un açık pozisyonlarını tasfiye riskliyle karşı karşıya bıraktı. Tron kurucusu Justin Sun ilk yardım elini uzatan olurken, kripto şirketlerinden de destek geliyor.

Kripto balinaları ve şirketleri tasfiye risklerini dindirmeye çalışıyor

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Tron kurucusu Justin Sun, hack olayının ardından Egorov‘u tasfiye riskine karşı korumak için 5 milyon CRV satın aldı. Likidite sağlayan şirketler arasında Wintermute, Prisma Finance, DWF Labs ve Huang Licheng yer aldı. Söz konusu tasfiye Tron ağında yayınlanan USDT için potansiyel tehlikeler içeriyor.

Sıcak bir gelişmede, Huobi kurucu ortağı Jun Du, 10 milyon CRV satın alma işlemini tamamladı. Du, 1 Ağustos’ta ilk tweet’inde, OTC işlemlerle 0,40 dolardan 10 milyon CRV satın alacağını açıklamıştı. Dün akşam saatlerinde satın alımlarını gerçekleştirdi.

Jun Du, Huobi’nin kurucu ortağıdır ve aynı zamanda New Huo Tech’in CEO’su olarak görev alıyor. Ayrıca, Web3 fonu ABCDE’de kurucu ortak ve GP olarak da hizmet vermektedir. 30 Temmuz tarihli Curve Finance hack olayı ardından CRV’ye yönelik desteğiyle öne çıktı.

Öte yandan, Curve kurucusu kendi CRV varlıklarını teminat olarak kullanarak 100 milyon dolarlık bir DeFi stabilcoin kredisi aldı. Ancak protokol 30 Temmuz’da kötüye kullanıldı ve bu durum CRV fiyatlarında %30’luk bir düşüşe neden oldu.

Curve kurucusunun 189 milyon dolarlık vadeli işlem pozisyonu risk altında

Jun Du ve Justin Sun gibi isimlerin satın alımları CRV’ye likidite sağlıyor. Ortak çaba, piyasa üzerinde doğrudan etkisi olacak Curve Finance kurucusu Michael Egorov‘un açık pozisyonlarını korumaya yönelik.

Debank verilerine göre Egorov, şu ana kadar 17 milyon doların üzerindeki stablecoin kredisini başarıyla ödedi. Bu finansman genel kredi piyasasının sağlığında marjinal bir iyileşmeye yol açtı. Ancak olumlu gelişmelere rağmen, DeFi kurucusu hala önemli miktarda borç yükü altındadır. Egorov, Aave’ye yaklaşık 60 milyon dolar ve Abracadabra’ya 12 milyon dolar borçlu. Ayrıca, Inverse’e de yaklaşık 8 milyon doları geri ödemesi gerekiyor.

Bu arada, 30 Temmuz’dan 1 Ağustos’a kadar, AAVE fiyatı %17’lik önemli bir düşüş yaşadı. Bu esnada mevcut fiyatı 63 dolara kadar geriledi. Bu değer kaybının bir kısmı, Pazar günün Curve Finance havuzundaki son istismardan kaynaklandı. AAVE şu anda hafifçe toparlanarak 65 dolar bölgesini geri kazanmaya çalışıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1