Uluslararası Uzman, Ripple-SEC Davasının Sonucunu İnceledi: “XRP İçin Büyük Bir Zafer”

Ripple ile SEC arasındaki davada yargıcın özet kararında XRP’nin borsalarda satıldığında menkul kıymet teşkil etmediğine dair Ripple lehine karar vermesinin ardından uzman bir isim davayı değerlendirdi.

Teknoloji politikaları konusunda önde gelen uluslararası bir uzman ve Strand Consult’un Başkan Yardımcısı olan Roslyn Layton, kararın “SEC’i kendisini kuran yasa konusunda eğittiğini” ve Howey testine ” dayanak oluşturduğunu” yazdı.

Ayrıca Yargıç Torres’i “davanın kamuoyunda gördüğü büyük ilgiden etkilenmediği” ve “yasaları katı bir şekilde uyguladığı” için övdü.

Layton, SEC’in hukuki görüşünün “açık seçik bir düzenleyici alan gaspı” olduğunu savundu ve “SEC mevcut yasayı o kadar esnetti ki, 1933 tarihli Menkul Kıymetler Yasası yazılırken asla düşünülmemiş olan teknoloji için yeni bir fiili yasa üretti” dedi.

SEC’in yaklaşımının yalnızca XRP sahiplerini değil, aynı zamanda tüm dijital varlık sahiplerini, trader’larını veya geliştiricilerini de tehdit ettiğini söyledi. “Torres’in kararının en büyük kazananlarının bireysel XRP sahipleri olduğu” sonucunu çıkardı.

Layton, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“Nihayetinde Torres’in kararı avukat John Deaton liderliğindeki binlerce bireysel XRP altcoin sahibi için bir zafer oldu.

Torres yatırımcıların argümanlarını açıkça dinledi ve onlara uğruna savaştıkları ve hak ettikleri yasal korumayı sağladı.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4