Uluslararası Para Fonu (IMF) Kripto Paraların Tamamen Yasaklanmasının Sakıncalarına Değindi!

Bugün yayınlanan ortak bir yol haritasında, aralarında Finansal İstikrar Kurulu (FSB) ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) da bulunduğu küresel standart belirleyici kurumlar, kripto para birimlerinin tamamen yasaklanmasının ilgili riskleri azaltma olasılığının düşük olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Küresel Finans Kuruluşları Geniş Kapsamlı Kripto Yasaklarının Etkisiz Olduğunu İddia Ediyor

Hindistan liderliğindeki G20 forumu tarafından hazırlatılan kapsamlı rapor, kripto varlıkların yaşattığı makroekonomik ve finansal istikrar risklerini ele almak için kapsamlı düzenleyici ve denetleyici gözetim ihtiyacını vurguluyor.

Hindistan gibi ülkeler, bu tür ekonomilerde yaygın kripto kullanımının para politikasına yönelik artan tehdidine ilişkin endişelerini dile getirerek, daha güçlü yasaklar veya özel düzenleyici önlemler konusunda tavsiyelerde bulunulması çağrısında bulundu.

Rapor ayrıca, diğer varlıkların veya para birimlerinin değerine sabitlenmiş kripto para birimleri olan stablecoinlerin yaygınlaşmasına ilişkin endişelere de değiniyor.

Rapor, stablecoinlerin çeşitli işlemleri kolaylaştırabilmesine rağmen, özellikle istikrarlı bir değerin korunması ve özel ihraççılara bağımlılık açısından farklı riskleri beraberinde getirdiğinin altını çiziyor.

Rapor, ticaret ve madencilik de dahil olmak üzere bir yargı alanındaki tüm kripto faaliyetlerine genel yasakların uygulanmasının yalnızca lojistik açıdan zor ve maliyetli olmakla kalmayıp, aynı zamanda kripto ile ilgili faaliyetleri diğer yargı alanlarına yönlendirerek yayılma riskleri yaratma riskini de taşıdığının altını çiziyor.

Rapor, kısıtlamaların sağlam makroekonomik politikaların, güçlü kurumsal çerçevelerin ve kapsamlı düzenleme ve gözetimin yerine geçmemesi gerektiğini vurgulamaktadır.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5