Türkiye’de Kripto Para Kullanımı Patladı! Acaba Neden?

Önde gelen kripto borsası KuCoin, Türkiye’de de kripto para kullanımının oldukça yüksek olduğunu söylüyor. KuCoin bunun hızlı enflasyonla mücadele eden diğer ülkelerde de benzer olduğunu belirtiyor.

KuCoin: Enflasyon kripto para birimlerine yönlendiriyor

Kripto para borsası KuCoin’in yaptığı bir araştırmaya göre, yüksek enflasyonun pençesindeki Türkiye’de kripto benimsenmesi artıyor. Son bir buçuk yılda, kripto paranın benimsenme oranı Türk nüfusunun %40’ından %52’sine yükseldi. Dünyanın beşinci büyük kripto borsası olan KuCoin, bu verileri 500 kişinin anket yanıtlarına dayanarak topladı. Bu doğrultuda en son “Kripto Kullanıcılarını Anlamak” raporunda bunları analiz etti. Bir KuCoin temsilcisi yaptığı açıklamada, şu hususların altını çiziyor:

Türkiye’deki bulgularımıza ve diğer önceki ülke raporlarına göre, Türkiye için, kripto para yatırımcılarının artan sayısı ve yüzdesi, özellikle Türk lirasının ABD doları karşısında değerinin %50’sinden fazlasını kaybetmesiyle birlikte, enflasyona karşı bir koruma olarak kriptoya artan bir ilgi ve kabul olduğunu gösteriyor.

KuCoin temsilcisi, enflasyonun da büyük bir sorun olduğu Brezilya ve Nijerya ile ilgili daha önceki benzer KuCoin raporlarına işaret ediyor. Ankete göre, katılımcıların %58’i kripto para birimine yatırım yapmalarının “birincil nedeninin” “uzun vadede servet biriktirmek” olduğunu söylüyor. Bunun yanında %37’si bunu bir değer deposu olarak kullanmayı amaçlıyor.

İlk tercih Bitcoin, sonra ETH ve stablecoin’ler geliyor

İnsanların hangi kripto paralara yatırım yaptığı konusunda ise Bitcoin başı çekiyor. KuCoin araştırmasında yatırımcıların %71’i Bitcoin sahibi olduğunu söylüyor. Diğer tarafta %45’i lider altcoin Ethereum ve diğer stablecoin’lere sahip.

Kripto para

Türk kadınları arasında da kripto para yatırımı yaygın!

Erkeklerin kriptoya yatırım yapma olasılığı hala daha yüksek. Bununla birlikte, Türkiye’deki genç kadınlar giderek daha fazla yatırım yapıyor. Yaşları 18 ile 30 arasında değişen kripto yatırımcılarının %47’si kadın. Rapor, katılımcıların %57’sinin arkadaşlarından ve ailelerinden gelen faydalar hakkında kulaktan kulağa yayılan bilgiler nedeniyle yatırım yapmaya karar verdiğini gösteriyor. Bu arada, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Türk hükümeti, Dijital Lira adı verilen bir merkez bankası kripto para birimini (CBDC) deniyor. KuCoin temsilcisi, son olarak şu yorumu yapıyor:

Kripto topluluğu hakkında derin ve kapsamlı bir anlayışa sahip olmanın, daha kapsayıcı ve hesap verebilir bir finansal ekosistemin şekillendirilmesinde çok önemli olduğuna inanıyoruz. Kripto ortamı hız kazanmaya devam ettikçe, çeşitli bölgelerdeki kripto para kullanıcılarının eylemlerini, eğilimlerini ve itici güçlerini anlamak giderek daha önemli hale geliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2