Terra (LUNA) Web Sitesi Hacklendi!

Terra ekibinin geçtiğimiz saatlerde onayladığı üzere, resmi web sitesi şu anda bilgisayar korsanlarının kontrolünde. Raporlar, hacker grubunun web sitesini bir kimlik avı sitesiyle değiştirdiğini gösteriyor.

Hackerlar resmi Terra web sitesini kimlik avı tuzağına çevirdi

Resmi Terra web sitesi şu anda kullanıcıların kripto paralarını hedef alan ciddi güvenlik açıkları içeriyor. Terra ekibinin yaptığı açıklamaya göre, kullanıcılarını korumak amacıyla, şu an için terra(dot)money alan adıyla ilişki kurmaktan kaçınmaları isteniyor. Bu süreçte, kullanıcılardan tam erişim bilgilerini paylaşmamaları önemle vurgulanıyor.

Olayın ardından resmi Terra hesabı, güvenilir bilgi kaynakları sunarak kullanıcılarına rehberlik etti. Kullanıcılar, güncellemeler hakkında resmi iletişim kanalları olan X (daha önceki adıyla Twitter), Discord ve Telegram aracılığıyla bilgi alabilecekler.

Terra geliştiricisi Kiruse’a göre, kimlik avı sitesi, resmi Terra web sitesini taklit ederek kullanıcıları kandırarak hassas bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor. Kötü niyetli site, standart güncelleme penceresini taklit ediyor. Böylece, kullanıcıları anahtarlarını ve fonlarını koruma amacıyla gerekli olan anahtar kelimeleri paylaşmaya yönlendiriyor.

Raporlara göre kullanıcılar, Terra Station Cüzdanlarını güncelleme aşamasında ekstra dikkatli olmalılar. Böylece potansiyel riskleri en aza indirebilirler.

Kimlik avı sitesi nedir?

Kimlik avı sitesi, gerçek kuruluşların veya platformların sahte kopyalarını oluşturan ve kullanıcıları kişisel bilgilerini çalmaya çalışan web siteleridir. Kullanıcıları sahte bildirimlerle kandırarak gizli bilgilerini ele geçirmeye çalışırlar. Genellikle giriş bilgileri, kredi kartı numaraları gibi hassas verileri hedef alırlar. Kullanıcılar, resmi siteleri kullanmadan önce URL’leri dikkatlice kontrol etmeli ve güvenliği sağlamak için özenli olmalıdır. Terra’nın resmi web sitesi şu anda tohum şifreleri ve kimliklik bilgilerini sızdırıyor. Terra geliştiricileri resmi web sitesinden bir süre uzak durmayı tavsiye ediyor.

Uniswap’in kurucusu Hayden Adams’da hack mağduru

Bu arada, Uniswap’in kurucusu Hayden Adams’ın Twitter hesabı, kısa süre önce korsanların elinde geçti. Hacker grubu, ilk olarak dolandırıcılık web sitelerine bağlantılar içeren birkaç tweet paylaştı. Uniswap Vakfı kısa süre sonra X üzerinden “Hayden’ın hesabı hacklendi. Bu bağlantıya veya yukarı çıkabilecek benzer tweetlerdeki bağlantılara tıklamayın” şeklinde uyarı yayınladı.

Adams’ın hesabından gönderilen şüpheli bir tweet, UniswapX kullanıcılarını Rusya’da barındırılan bir siteye giderek UNI için uygun olup olmadıklarını kontrol etmeye çağırdı. Bir Twitter kullanıcısı, bu web sitesinin hacklendiği gün kayıtlı olduğunu belirtti.

UNI hediye ettiğini iddia eden mesaj hemen ardından silindi. Ancak hesaptan gönderilen sonraki tweet’ler dolandırıcılık bağlantıları içeriyor gibi görünmeye devam ediyor. Terra tarafında, kullanıcıların resmi bir onay gelene kadar bir süreliğine terra(dot)money alan adıyla etkilişime geçmekten uzak durmaları gerekecek. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, geçen hafta harbor Protocol ciddi kayıp vermişti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2