Tarih Tekerrür Edebilir: İşte Bitcoin’in (BTC) Eylül Ayı Performansları!

Kripto para analisti Benjamin Cowen, Bitcoin’in (BTC) Eylül ayındaki tarihsel performansına dikkat çekerek, önümüzdeki ay büyük bir piyasa düzeltmesinin olasılığını değerlendirdi. Cowen, yaptığı analizler sonucunda Bitcoin’in Eylül ayında mevcut değerinden %16’dan fazla bir düşüş yaşayabileceği görüşünü savunuyor.

Eylül ayı, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için geçmiş yıllarda dalgalanmanın arttığı bir dönem olmuştur. Cowen, tarihsel verilere dayanarak Eylül ayının genellikle kripto piyasalarında belirli bir düzeltme dönemine işaret ettiğini öne sürüyor.

“Eylül ayında BTC’de 23.000 doları görmemiz büyük olasılık.” 

Yukarıdaki grafiğe göre Cowen, Bitcoin’in destek olarak 23.000 dolar fiyat seviyesine düşeceğini tahmin ediyor gibi görünüyor.

Cowen ayrıca Eylül ayının ortalama getiri açısından Bitcoin için en düşüş görülen ay olduğunu gösteren bir grafik paylaştı. Cowen, Bitcoin’in yaşanan son halving öncesinde (Eylül 2019) önemli kayıplar kaydettiğini ve 2023 eylül ayının başka bir halving öncesi yıla denk geldiğinin altını çizdi.

“BTC’nin Eylül ayı ortalama getirisi -%7.

2019’da (halving öncesi son yıl) BTC %13.91 düştü.”

Öte yandan Cowen, Bitcoin’in (BTC) Eylül ayında düşüş göstermesi ihtimalinin, kısa vadeli yükselişleri tamamen ortadan kaldırmadığını da kaydetti. Bitcoin’in, Eylül 2019’daki fiyat hareketine benzer şekilde, aşağı yönlü genel eğilimin ortasında sıçrayabileceğini düşünüyor.

“Elbette oradaki yol stokastik bir süreç. 2019’da bile ilk olarak Eylül ayında biraz yükseldik, ancak sonunda düşüş yaşadık. Dolayısıyla 23.000 doları görmeden önce her zaman 20 haftalık SMA (basit hareketli ortalama)/21 haftalık EMA (üssel hareketli ortalama) veya buna benzer bir seviyede lower high (bir önceki zirveden daha aşağıda yeni zirve) yapabiliriz.” 

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.


source site-8